Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super savjet

Kićenje bora uvijek rezultira zapetljanim lampicama? Dekorater otkriva kako se one pravilno stavljaju

shutterstock
03.12.2020.
u 14:30

Stručnjaci su objasnili pravilno stavljanje lampica, korak po korak.

Vlasnik brooklynske dizajn tvrtke 'Avi Adler' David Stark kaže kako se mnogi tek kad stave lampice na božićno drvce sjete da im možda nije na podu trebala ostati mreža zapetljanih kabela. Da biste to izbjegli, Adler preporučuje da ih postavljate ravno gore-dolje, umjesto da ih samo nabacate ili radite 'cik-cak uzorak'.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Lampice treba stavljati gore-dolje, a ne svuda naokolo -  kaže Stark, a dekoratori iz Rockefellerovog centra u New Yorku objasnili su za Real Simple korak po korak kako ih pravilno nanizati na božićno drvce.

1. Izračunajte koliko vam lampica otprilike treba za božićno drvce. Dobro je pravilo stavljati otprilike 100 lampica za svaku stopu (0.3 metra) drva, ali možete dodati i više ako želite.

2. Prije početka stavljanja uključite lampice i provjerite rade li sve. Ostavite ih uključene dok ih stavljate da odmah vidite kako izgledaju na drvcu.

Kandidati konačno vidjeli koliko su se stvarno promijenili: Muka mi je kada se sjetim kako sam izgledao!

1/6

3. Podijelite drvce uspravno na tri dijela i nižite lampice po redu, počevši od dna i prvog dijela ispletite žice unutar i i izvan grana, do vrha stabla i natrag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Decorato (@93chiarad)

4. Ako ih želite postavljati horizontalno ili uspravno, što je tradicionalnija metoda, počevši od dna nasumično ih nižite oko i unutar grana. Pokušajte izbjeći očite uzorke ili spiralu.

5. ez obzira na koji ih način stavljate neke lampice umetnite 'dublje' među grane, a neke bliže prednjoj strani, kako biste stvorili dubinu.

6. Kraj žice sakrijte tako da ga umetnete duboko među grane.

7. Ako neka grana visi ili ne izgleda lijepo, sa škarama je uklonite. 

Dodaci prehrani mogu biti korisni, ali i štetni - koje kombinacije izbjegavati, a koje su poželjne?

Dodaci prehrani

Dodaci prehrani mogu biti korisni, ali i štetni - koje kombinacije izbjegavati, a koje su poželjne?

Objavljuje Večernji list u Petak, 27. studenoga 2020.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije