Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez ugljikohidrata

Keto dijeta: Tajna vitke linije holivudskih zvijezda

Keto dijeta
Foto: Shutterstock
1/2
12.03.2021.
u 11:14

Kad je posrijedi održavanje idealne tjelesne težine, valjda nitko ne zna bolje od poznatih osoba kako se to radi

Većina je žena isprobala svakakve dijete, mijenjajući ih prema preporukama iz medija i sa društvenih mreža, no mnoge slavne žene kunu se u samo jednu – keto dijetu. Kada je posrijedi održavanje idealne tjelesne težine, nitko to ne zna bolje od poznatih. 

Njihov je zadatak iz dana u dan dati najbolje od sebe u svemu što rade, pa tako i fizičkom izgledu. Neke od ‘zagovaračica’ ove dijete su Kim i Kourtney Kardashian, Robbie Margot, Megan Fox, Halle Berry, Vannesa Hudgens, Gwyneth Paltrow i Rihanne.

Izbaciti tjesteninu i kruh, ali ubaciti slaninu i čvarke!

Jedna od razloga zašto je ova dijeta popularna među slavnima je sigurno što keto dijeta može sagorjeti 10 puta više masti od ostalih dijeta!

Oni koji se žele hraniti prema keto prehrani moraju biti spremni na to da će jesti puno masti, a gotovo ništa ugljikohidrata, što znači da će morati preskočiti tjesteninu, kruh, pizzu, pivo... Ali zato mogu jesti slaninu, punomasni sir, avokado, orašaste plodove, čvarke, maslac...

Unos ugljikohidrata u ketogenoj prehrani ne prelazi 50 grama na dan, odnosno čini pet posto dnevnog kalorijskog unosa. Ograničavanje ugljikohidrata ima za cilj zadržati tijelo u stanju ketoze, u kojem za stvaranje energije tijelo koristi vlastite masnoće umjesto da energiju dobiva iz ugljikohidrata.

Slijediti je ili ne, pitanje je na koje će odgovoriti svatko pojedinačno, a Večernji list poklanja vam dvije kuharice ‘Kuhak keto’ prepune savjeta i recepata ovog popularnog načina prehrane! 

Kuharice donose prokušane keto jelovnike fitness trenera, vege verziju keto prehrane, prehrambenu piramidu, tjedne planove prehrane, ali i sve prednosti i mane ove popularne dijete. 

Kuhaj keto 1 pronađite na kioscima u ponedjeljak 15. ožujka, a Kuhaj keto 2 u utorak 16. ožujka. Na dar uz Večernjak!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije