Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONOBA KONTIJA

Kavu, kolač i jednu žesticu ne naplaćuju

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
16.07.2020.
u 22:10

Nakon ručka zasladili smo se kolačima. I ostali u čudu kad smo od Džojića doznali da kavu, kolače i jednu žesticu gostima – ne naplaćuju

Zaustavljamo se u Kloštru, jednom od devet naselja u sastavu Vrsara, ispred Istarske hiže Kontija. Gazda Ivica Džojić taman je bio rezao meso skinuto s ražnja, a njegova supruga Mirjana posluživala goste. Po nekom prešutnom dogovoru, pretrčavamo dio jelovnika s ribljim i jelima od školjki i gladne se oči zaustavljaju kod janjetine ispod peke (pola kilograma 120 kuna) i odojka (pola kilograma 100 kuna) koje nam konobari donosi s krumpirima. Odlučili smo se najesti, a ne diviti se umjetnosti na polupraznom tanjuru.

– Domaće – veselo izgovara kolega kušavši prvi zalogaj.

Mirjana Džojić, podrijetlom iz Županje, poslije nam govori kako hrana u njihovu restoranu uistinu jest domaća. Kaže nam da se u sezoni ovdje okrene minimalno 2000 odojaka, sad kudikamo manje. Nema ove godine ni vola na ražnju kojeg peku za 1. svibnja i na Veliku Gospu.

– Bit će – govori Mirjana dok izlazimo iz ovog restorana s dvije velike terase.

Baš smo se najeli. I bilo je fino. Nakon ručka zasladili smo se kolačima. I ostali u čudu kad smo od Džojića doznali da kavu, kolače i jednu žesticu gostima – ne naplaćuju:

– To je na račun kuće. Zato nam se ljudi i vraćaju – kažu.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 47

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18

Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
12:24 19.07.2020.

Ali, uzmu vam i bubreg na drugim stvarima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije