Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zrela ljepota

Kavaliri, oko vas su žene koje cijene lijepe geste

mia begović
Foto: boris šćitar/pixsell
1/3
02.07.2011.
u 19:11

Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić: Muškarce ‘pali’ ono što vide, a žene ono što čuju od njih

Ušli ste u četrdesete i sve je manje kavalira koji će se požuriti pridržati vam vrata, stolac, kaput ili pripaliti cigaretu. Muškarci vas sve češće doživljavaju kao prijateljicu s kojom će rado komentirati zgodnu, znatno mlađu prolaznicu, a čak vam ni kontrolor parkiranja više ne gleda kroz prste jer ste zakasnili. Daily Mail piše kako druga polovica 40-ih za žene nije samo sve veća briga da prikriju sijede i višak kilograma nego i sve veće nezadovoljstvo svojim odrazom u ogledalu te gubitak samopouzdanja. Dok vaš partner izgleda šarmantno prosijed, vi izgledate – staro. 

– Držim se čvrsto devize kako su četrdesete nove tridesete i ne dam se smesti. Raspustim dugu plavu kosu i sva se vrata otvaraju – našalila se gumica Barbara Nola dodavši kako svi, pa i ona, imaju dane u kojima im je dosta svega, no nevidljivost četrdesetih nije spoznala. Svako doba nosi svoje dobre i loše strane, tako i četrdesete, no još uvijek uživam u kavalirskim gestama koje me ne zaobilaze. Zasigurno se ne bih vratila u dvadesete, ali s mojim osmijehom, koji je odraz mog optimističnog stava prema životu, vjerujem da ću i u 80-ima jednako uživati u kavalirštini, smijati se i hodati uokolo u štiklama – kaže Mia Begović. 

– Ne opterećuju me ni sijede jer, iskreno, ne znam što je to – smije se glumica. 

Psihologinja Ljubica Uvodić Vranić objašnjava kako muški rod ‘pali’ vizualni dojam. – Estetska industrija i diktat ljepote od žena traže nestvarnu ljepotu, a muškarci će tek postati žrtve takvih kriterija, no toga još nisu svjesni.

Ključne riječi

Komentara 5

DO
Dončura
08:27 03.07.2011.

Sudeći po ovim komentarima ako su pod šiframa muškarci onda su oni budale ili fantaziraju. Hoće li mi netko pojasniti što znači taj pojam muškarac, da li je dovoljno da nosimo hlače ili moramo imati nešto i u glavi. Kako god bilo meni je moja žena sa viškom kila, i sa 50 godina lijepa i dobra.Poštujem je i cijenim, majka je moje djece i moja najveća potpora. A kada smo bili mladi bila je ljepotica, ja sam naprotiv bio ružnjikav i čudilo me kada sam shvatio da se i ja njoj sviđam. Zajedmo smo stvorili dom, odgojoli djecu i prošli puno lijepog ali i puno ružnog. Sve to čini život, a ove gluposti koje pišu ovdje su razbibriga za budale.

OB
-obrisani-
01:13 03.07.2011.

Mozda bi trebalo objaviti sve poruke jedne 44-godisnjakine koja vapi za muskarcem i udajom.Kada se netko toliko spusti i posalje u sat vremena vise od 40 istih poruka za upoznavanjem, zanci da je ta zenska \'opsesivna za muskarcem i za udajom\" Sto je najgore ta ista osoba je na ovim Vecernjakovim stranicama, omalovazavala sve zenske i zvalaih pogrdnim imenima, omalovazavala sve stranice \"Date on Line\', da bi se sama tamo prijavila i trazilai jos trazi muskarca svojih snova. Zavti sebe iskrenu, orginalnu, vjerodostojnu i tradicionalnu a spustiti se toliko nisko u svom jadnom zivotu, moze samo jedan jadnik ili bijednik Mozda bi mogao objaviti i neke poruke na Index-a, da se vidi kako netko vapi i moli za muskarcem da je izvede vanka ili za udajom. Gricka**, imam li prav????

NN
Neće nikada,hahaha
06:04 03.07.2011.

Ako si lijepa,možeš sa svojim i bilo kojim drugim frajerom raditi što želiš i ostaviti ga kad želiš, ako si malo manje lijepa,nema sanjarenja o princu, drži se muškarca kojeg imaš. Manje privlačne žene priviknu se na to da moraju napraviti najbolje što mogu s onim što imaju, što češće vodi do veza bez uspijeha i na duge staze. Muškarci ih upotrijebe i ispljunu. Sjedi, trpi i šuti, nema ti druge. Super je biti lijep, čak i ako to privlači ljubomoru drugih žena. Štoviše, čak i ako ta ljubomora bude tolika da vam napakoste, ne brinite: dojurit će neki šarmantni princ i zaštititi vas! Druge, ljubomorne, ionako su ružne vještice koje su zavidne na ljepoti koju ste dobile igrom sudbine. Ljubomorne su jer će se, ljepotice, udati, a one ne. Ružne su, pa tko bi ih ženio? Osim toga, vašu vrijednost definira vaša mogućnost udaje! Ljubomorne će vas pokušati otrovati, zaključati u kuću, ubiti, prognati, sve dok ne dođe On. Ako ste cura vrijedi sljedeće pravilo: zanosne ljepotice još su zanosnije zbog svojeg dobrog srca. One ružnjikave, debele i velikih stopala usto su i ružne lijenčine koje nikad neće hapiti prinčeve ili se udati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije