Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET OBRAT

'Kava je zdrava': Evo koliko šalica je potrebno za zdravo srce i dug život

kava
Foto: Thinkstock
1/3
29.08.2017.
u 07:55

Iako mnogi liječnici, stručnjaci i studije savjetuju što manje omiljenog kofeinskog napitka, jedno je istraživanje opet pobilo takve činjenice...

Iako mnogi liječnici, stručnjaci i studije savjetuju što manje omiljenog kofeinskog napitka, jedno je istraživanje opet pobilo takve činjenice.

Kava je zdrava – tvrde istraživači iz Španjolske koji su ne samo dokazali kako jutarnji eliksir sprečava srčane tegobe već može biti i uzrok dugovječnosti.

Sudionici istraživanja, piše The Independent, pružali su liječnicima detaljne informacije o svom životnom stilu, povijesti bolesti i dnevnim navikama koje uključuju redovito ispijanje kave. Nakon perioda od 10 godina, usporedili su rezultate.

Oni sudionici koji su pili više kave imali su zdraviji kardiovaskularni sustav i u prosjeku su živjeli duže.

Voditelj studije objašnjava kako je optimalna količina kave (čak!) četiri šalice dnevno.

Odbacite cigarete i pripravite kavu, poručuju istraživači. 

Komentara 15

Avatar IvanR
IvanR
09:55 29.08.2017.

Jedno istraživanje ali ne do kraja izvela je moja baba. Jedna šljiva ujutro i 2-3 kave. Svoj vrt imala. I nije se zamarala politikom. Na žalost nije dovršila istraživanje, umrla i 93.oj.

M3
Miške 3
08:06 29.08.2017.

Znači, priprema se poskupljenje kave.

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
10:23 29.08.2017.

Kava djeluje laksativno i kao takva čisti jetru i crijeva a to je 90% zdravlja organizma jer se na taj način vrši detoksikacija a kad je organizaam detoksiciran onda ima više energije za održavanje stanica zdravima i regeneraciju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije