Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daleko od svih

Karantena mu je svaki dan: Već 20 godina živi na malom otoku i uživa

Shutterstock
24.04.2020.
u 16:30

Dok se neki muče s privikavanjem na izolaciju, ovaj čovjek tako živi već dvadeset godina.

David Glasheen (76) bio je poslovni čovjek koji je na računu imao milijune. Godine 1987. ih je izgubio zbog kraha burze, a deset godina kasnije odlučio je preseliti na Restoration otok nedaleko od sjeveroistoka Australije, prenosi LADBible.

Foto: Shutterstock

Glasheen je, u trenutku najvećeg bogatstva bio vrijedan otprilike 28,4 milijuna dolara, ali sada živi puno jednostavniji i mirniji život.

Na otok se, kako priča, preselio s tri majice, dva para kratkih hlača, kupaćim kostimom, nekoliko knjiga, teglicom čili praha, četkicom za zube i kaladontom. Tijekom dvadeset godina koliko je već na otoku, pretvorio ga je u pravu idilu. 

U videu pogledajte njegovu priču:

Kišnicu skuplja za piće, a hrana nije neki problem s obzirom da u oceanu ulovi ribu koju ispeče na starinski način - na samostalno zapaljenoj vatri od grančica, uzgaja svoje voće i povrće i jednom na godinu putuje u Australiju kako bi si kupio osnovne životne potrepštine. Glasheen uz pomoć internetske veze prati što se događa u svijetu, posjećuje društvene mreže i gleda videe na YouTubeu. Struju, koje, kako kaže, nema stalno, dobiva iz solarnih panela i generatora. 

Na otoku, kako ga od milja zove Resto, kaže da je pronašao drugačiji način života - daleko od novca, pritiska da ga mora zaraditi i ljudi koji gledaju samo tvoj uspjeh i stanje na računu.

Komentara 4

Avatar EtTore
EtTore
20:18 25.04.2020.

dzigibau 8310

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:41 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
22:41 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije