Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantno otkriće

Kao studentica pronašla je u očevoj sobi ženske perike i progesteron. Priznao joj je da želi postati žena.

Instagram
09.11.2018.
u 12:26

Četiri godine kasnije Jessicin otac Jeff i službeno je promijenio ime u Julie, a zatim se podvrgao i operaciji promjene spola

Jessica Newton (34) bila je dvadesetogodišnja studentica kad je došla u posjet ocu i u njegovoj sobi otkrila ženske perike i liječnički recept za ženski hormon progesteron.

U to vrijeme mlada studentica nije živjela u rodnom gradu, a njezinoj majci je u međuvremenu dijagnosticiran rak dojke nakon čega je uslijedio razvod roditelja.

- Moja majka se počela tijekom liječenja viđati s drugim muškarcem i ja sam u neznanju svu krivicu oko raspada njihovog braka prebacivala na nju. Pojma nisam imala što se zapravo događa – svjedoči Jessica.

Tako je bilo sve do dana kada je došla u posjet ocu i pronašla perike i hormone.

- Nisam znala što da mislim. Pronašavši perike prvo sam pomislila da je to kostim za Halloween, ali kad sam ugledala progesteron i na Internetu pronašla informacije o tom hormonu u šoku sam nazvala svog dečka i ispričala mu što sam otkrila.

Jessica je opisala kako se najprije trudila procesuirati te šokantne informacije: - Nisam znala kako reagirati, što učiniti ili reći. Sjećam se samo da sam hodala amo-tamo po kući i u panici razmišljala što se to događa s mojoj obitelji.

Jessica i njezin otac Jeff koji je kasnije promijenio spol i postao Julie
Foto: Instagram/Wanda Nara

Kasnije tog dana Jessicin otac Jeff (koji je kasnije promijenio ime u Julie) objasnio je svojoj kćeri da se oduvijek volio odijevati u žensku odjeću i da je to često radio kad je bio sam kod kuće – uzeo bi haljinu iz ormara svoje supruge i tako hodao po kući. Zatim je skinuo čarape i pokazao svojoj kćeri lak na noktima objasnivši kako obožava osjećaj lakiranja noktiju.

- Sljedeći put kad sam došla u posjet otac je sve više vremena provodio u ženskoj odjeći. I dalje je na posao išao kao muškarac, ali kad bi došao kući presvlačio se u žensku odjeću i takav izlazio iz kuće. Tada smo prvi put otišli na „ženski izlazak“ u grad i on je tamo pronašao „svoje pleme“ – priča Jessica i dodaje kako joj je trebalo nekoliko mjeseci da shvati o čemu njezin otac govori, ali danas u potpunosti podržava njegov novi identitet, zove ga Julie i ima s njom prekrasan odnos.

Julie nije bilo lako prolaziti fazu tranzicije i predstavljati se kao žena, a osobito stresan trenutak je bio kad je prvi put otišla na posao kao žena.

- Pojaviti se prvi put na poslu kao žena bilo je najstresnije iskustvo koje sam u životu doživjela. Srećom, sve je prošlo puno bolje nego što sam očekivala i uglavnom su svi dobro prihvatili promjenu. Moj se život dramatično smirio. Moj um više nije toliko zaokupljen spolnim pitanjima i od tada više nisam toliko vezana za transrodnu zajednicu – s olakšanjem govori Julie.

Dvogodišnji Clark u društvu svojih baka, Lori (lijevo) i Julie (desno)
Foto: Instagram/Wanda Nara

Godine 2009. Julie je odlučila u potpunosti postati žena, službeno je promijenila ime 2011. godine, a u svibnju 2015. podvrgla se operaciji promjene spola na koju ju je pratila kći Jessica.

Jessica kaže kako je svom suprugu ispričala očevu priču čim ga je upoznala, jer je htjela vidjeti njegovu reakciju.

- Ponašao se kao da to nije velika stvar i odmah sam znala da sam u dobrom društvu. Meni je, s druge strane, bilo neobično gledati svog oca kao ženu i promatrati kako se trudi izgledati i ponašati što ženstvenije – priča Jessica.

Pojavljivanje u javnosti drugačije je od onoga kod kuće jer se Julie pred nepoznatim ljudima trudi da joj glas bude što mekši i da joj kretnje budu ženstvene.

Jessica, koja sada ima dvogodišnjeg sina Clark, dodaje: - Pružila sam Julie svu ljubav i podršku jer želim da živi život koji je usrećuje. U početku se odijevala tako samo vikendom pa bih ponekad otišla s njom u grad i promatrala kako se trudi da joj usne budu poput ženskih.

- Kod kuće Julie je bila osoba koju oduvijek poznajem i razgovarali smo kao uvijek o glazbi, politici i drugim temama koje nas zanimaju. Gledati Julie kako pleše bilo mi je neobično, jer moj otac je oduvijek plesao i pjevao na taj način samo nikad u visokim petama – tvrdi.

- Julie i ja još uvijek se dobro slažemo. Pokušavamo se vidjeti jednom ili dvaput godišnje, a sada još više jer je Julie u međuvremenu postala baka – zaključuje svoju priču Jessica.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
14:20 09.11.2018.

propagandna soroševa mašina ne spava..

OB
oblomirgombalo
14:04 09.11.2018.

kk?

BA
badger2
19:23 09.11.2018.

bolesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije