Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slušalice u uši

Kakvu biste glazbu trebali slušati kad ste pod stresom

Shutterstock
01.04.2019.
u 09:17

Znanstvenici sa Sveučilišta u Birminghamu potvrdili su kako slušanje glazbe može pomoći kod koncentracije i obavljanja posla poput čitanja mailova, slaganja dokumenata i čišćenja računala.

No trebalo je otkriti kakvu glazbu točno slušati tijekom obavljanja nešto zahtjevnijih poslova. Nedavna studija Instituta Rensselaer Polytechnic kaže da zvukovi prirode povećavaju koncentraciju i popravljaju raspoloženje.

Primjerice, zvukovi vjetra, lišća i vode zaista mogu biti korisni. Oni mogu "zamaskirati" i govor te šumove, pa smanjuju stres uzrokovan gužvom u uredu. 

Glazba koja vas inače opušta, još je jedan od dobrih rješenja. Osobne preferencije jako su bitne kod ljudi koji nisu osobito vješti u poslu koji obavljaju. U istraživanju je dokazalo da glazba koju volimo utječe tako da kad ste pod stresom ne donosite odluke brzopleto, prenosi Ordinacija.hr. 

Ne pretjerujte!

Druga odvojena studija kaže da je puno bolji odabir glazba koja vam se sviđa, ali ne u tolikim količinama da vas hipnotizira. Znanstvenici s katoličkog Sveučilišta Fu Jen tvrde kako glazba koja vam se jako sviđa ili jako ne sviđa nije dobar odabir, jer smanjuje koncentraciju i ometa rad, dok je najbolji odabir glazba koja vam se sviđa umjereno.

Prisjetili smo se najvećih hitova s Dore

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije