Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Guardian

Kakvo priznanje! Dva hrvatska grada najljepši europski gradovi na moru

zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
03.05.2018.
u 16:50

Šibenik je, pišu engleski novinari, “tisućljetni grad na ulazu u nacionalne parkove Krka i Kornati”

Među 12 najljepših gradova na obali, po izboru britanskog The Guardiana, čak su dva hrvatska.

Na prvom se mjestu, pri tom, koči Šibenik, “tisućljetni grad na ulazu u nacionalne parkove Krka i Kornati, koji i sam itekako ima čime zadržati i zabaviti gosta”. Drugi je Zadar, “zavodljiv, fascinantne rimske, bizantske i venecijanske povijesti, sjajne šetnice i odvažne umjetnosti na otvorenom”.

Britanski dnevnik na top-listi obalnih gradova u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Hrvatskoj, Grčkoj i Portugalu iza naša dva grada rangira talijanski Sanremo, grad Sciaccu na Siciliji, dva portugalska mjesta Viana do Castelo i Peniche te potom španjolske gradove San José i Sanlúcar de Barrameda, kao i grčke lučke gradiće Volos i Galaxidi.

Po mišljenju Guardianovih autora, slijede francuski turistički dragulji Sète te Saint-Jean-de-Luz. Novinari poznatog britanskog dnevnog lista za svoje su čitatelje pripremili i niz korisnih servisnih informacija i preporuka pa tako u Šibeniku posebno apostrofiraju ugostiteljske objekte Tomaseo, Vino&Ino te D Resort, a u Zadru restoran Foša te smještaj u Kući Bajlo.

FOTO Mirror objavio 7 hrvatskih plaža koje se moraju posjetiti

zadar
1/9
Ključne riječi

Komentara 93

SO
SoloHan
17:01 03.05.2018.

Sad će dežurni traktoristi dat mišljenje

DU
Deleted user
17:28 03.05.2018.

Nisam znao da englezi imaju dobar ukus, ali je realno.

KA
kapunjohan
17:38 03.05.2018.

Lijepi su naši gradovi ,lijepa je i zemlja ali zašđto naši ljudi ostavljaju takvu ljepotu. To je kao kad nitko ne želi ljepoticu za ženu pa što će joj onda ljepota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije