Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okus Maroka

Kako vam zvuči kombinacija piletine, badema i šećera? Isprobajte marokansku pastillu

Marokansko jelo Pastilla
Foto: Thinkstock
27.05.2014.
u 18:15

Ovo marokansko jelo spaja naizgled nespojivo. Ako ste željni novih okusa, pripremite pastillu i 'otputujte' u Maroko

Potrebno je: 300 g pilećeg bijelog mesa, 4 jaja, 300 g kora za gibanicu, 150 g blanširanih badema (krupno mljevenih), 20 g otopljenog margarina, pola glavice sitno narezanog luka, cimet (mljeveni), muškatni orah (mljeveni), sol, papar, šećer u prahu, 1 l vode

Priprema: Piletinu skuhajte u vodi u koju ste dodali sol, papar i luk. Kada se skuha, narežite je što sitnije. Napravite kajganu od tri jaja, pa u nju dodajte 1 dl juhe preostale od kuhanja piletine. Kajgana treba biti umjereno suha. Pomiješajte piletinu, kajganu i bademe.

Začinite po ukusu cimetom, soli, paprom i muškatnim oraščićem. Rastopljenim margarinom namastite okrugli pleh promjera 26 cm. Na dno stavite dvije kore, pa njihovim krajevima obložite zidove pleha.

Premažite natopljenim margarinom. Pola smjese od jaja, piletine i badema ravnomjerno rasporedite preko kora. Prekrijte s dvije kore i premažite rastopljenim margarinom. Ostatkom nadjeva prekrijte sloj kora.

Vrhove kora, koji su ostali na stranama pleha, presavinite ka unutrašnjosti pleha, preko nadjeva. Razmutite jedno jaje i premažite krajeve kora iz prethodnih koraka, pa prekrijte s još dvije kore. Krajeve 'ušuškajte' po obodu pleha tako da se pastia zatvori.

Premažite jajem i margarinom. Pecite u pećnici na temperaturi od 180 ˚C (20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju). Izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi 20 min.

Posipajte šećerom u prahu i cimetom.

>>Želite iznenaditi nepce ali opet ne previše eksperimentirati? Probajte ovaj recept

>>Pohana rolada s mljevenim mesom i oblatnama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije