Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Kako vam obična kreda može pomoći u kućanstvu: Uklonite vlagu i napravite manikuru

02.10.2019.
u 06:42

Za kredu znamo još od djetinjstva, ali tada nismo znali da kreda može raditi čuda kada je riječ o kućanstvu.

Kredu je jednostavno koristiti i ne samo da će vam pomoći s kućanskim poslovima, već će vam uštedjeti vrijeme i novac. Bright Side je odlučio istražiti različite načine kako koristiti kredu da bi se izborili s kućanskim problemima. 

1. Uklanja prljave masne mrlje 

Svi volimo pizzu, burgere i ostalu 'junk food', ali problem postane kada komadić rastopljenog sira padne na odjeću. Umjesto da ručno pokušate izribati mrlju i staviti majicu ili hlače u perilicu rublja, kredom prođite po mrlji više puta i pričekajte 10 minuta. Kreda upija masnoću i mrlja će nestati kada odjevni predmet stavite pod toplu vodu. 

2. Održava srebrninu sjajnom i pomaže da suđe ne postane crno

Kako biste svoj srebrni pribor za jelo održavali sjajnim i spriječili da potamni u ladici sa priborom stavite nekoliko komada krede. Posuđe potamni zbog vlage, a kreda će upiti vlagu. Isto vrijedi i za srebrni nakit.

3. Spriječava vlagu i uklanja loše mirise

U velikim ormarima s velikom količinom odjeće može se pojaviti vlaga, a kako biste to spriječili i u ormar stavite kredu koja će upiti vlagu i sve neugodne mirise. 

4. Spriječava hrđu na alatima

Oksidacija je normalan proces, i hrđa je nešto što će se dogoditi s određenom razinom vlage. Isto pravilo vrijedi i za vaš alat; u kutiju gdje držite alat također postavite par kreda koje će upiti vlagu i produžiti sjaj vašem alatu. 

5. Čuva kuću od štetočina

Mravi su česta pojava u kućanstvu i ljudi troše puno novaca na sprejeve za uklanjanje mrava, a dovoljna je samo jedna kreda. Kredom povucite crte na mjestima na kojima inače obitavaju, jer mravi mrze kredu. 

6. Bijelo rublje ostaje bijelo zahvaljujući kredi

Koliko god se trudite svoju odjeću održati bijelom, ona ponekad požuti. Solucija je da kredom prođete po žutom dijelu odjeće prije pranja. 

7. Brzo uklanja mrlje sa zidova

Umjesto da potrošite gomilu novaca na ponovno bojanje zidova, samo uzmite kredu koja odgovara boji vašeg zida i prođite njome po mrljama na zidu. 

8. Održava vaše nokte čistima i zdravima

Osim kućanskih nedaća, kredu možete uključiti i u svoj 'beauty' režim. Trljajući kredom po noktima možete dobiti izgled francuske manikure jer će kreda 'izbijeliti' vaše nokte. 

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije