Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SADA ZNATE

Kako usputni seks utječe na život mladih? Evo što kaže istraživanje

25.10.2019.
u 13:20

Istraživanje se bavilo emocionalnim stanjima osoba koje imaju usputni seks u odnosu na one u vezi.

Istraživanje sveučilišta u Minnesoti pokazalo je da mladi koji imaju usputni seks nisu u lošijem emocionalnom stanju od onih koji seks imaju u stabilnoj vezi, piše The Frisky. U istraživanju je sudjelovalo 1311 mladih osoba u dobi između 18 i 24 godine. Ovim je istraživanjem razbijeno konvencionalno shvaćanje da su usputni seks i prijateljstvo s povlasticama nešto što je loše i što nam može naštetiti, a to je ono što se djecu uči desetljećima. 

Usputni seks može biti štetan samo ako dvoje ljudi ima različita očekivanja i jedno od njih razvije osjećaje iako to nije bio prvotni dogovor. Što se tiče fizičke štete, naravno da postoji veliki rizik za spolne bolesti i trudnoću ako skačete iz kreveta u krevet i stalno mijenjate partnere. 

Mentalitet da se seksualno ponašanje treba strogo kontrolirati, posebno u mladih djevojaka, učvrstio je konvencionalna vjerovanja da je apstinencija jedino dobro rješenje kako nitko ne bi ostalo psihički povrijeđen. Usputni seks štetan je samo kad je stigmatiziran, a zapravo je riječ o uživanju u vlastitom i tuđem tijelu i učenju onoga što nam najbolje odgovara kao seksualnom biću. 

Marla Eisenberg, jedna od istraživačica, rekla je da se nada da će ovo istraživanje utjecati na školski kurikulum i da će se škole fokusirati na prave opasnosti poput nasilja u vezama i neželjenim trudnoćama, a ne govoriti o tome da je usputni seks loš za mentalno zdravlje mladih.

U videu pogledajte koliko muškarci poznaju ženske beauty proizvode. 

Komentara 3

BO
Bombarder
22:22 25.10.2019.

Heh uobičajeno promicanje trash kulture.

Avatar Reconquista
Reconquista
23:27 25.10.2019.

Zapravo istraživanja govore da je štetan za većinu ljudi. Za dobar dio nije. Ovisi kako to doživljavaš.

ZO
zoranos
15:36 25.10.2019.

To je opet samo jedan ideološki pogled:"Usputni seks je štetan samo kad je stigmatiziran, a zapravo se radi o uživanju u vlastitom i tuđem tijelu i učenju onoga što nam najbolje odgovara kao seksualnom biću." I sve je to super dok je idealno, ali svijet je daleko od ideala. Treba procijeniti rizik, ali nekako sam dojma da tu ima puno više povrijeđenih na kraju od npr. onih koji voze ili se bave sportom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije