Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPAZITE

Kako se riješiti ovisnosti o ekranima: Pronađite uzrok svojem problemu

16.10.2019.
u 12:26

U 2019. godini postalo je jasno da ekrani uništavaju našu sposobnost za fokus i koncentraciju te nas udaljavaju od onoga što je bitno.

Najavljuje se da će se 'buljenje' u ekrane mobitela ili nekog sličnog uređaja tretirati kao pušenje, odnosno kao loše ponašanje. Odvijati će se to u sklopu post-digitalnog pokreta koji će se pojaviti u 2020. godini piše Coveteur

Ono što je bitno kada govorimo o ovisnosti o ekranima i općenito tehnologiji ne smijemo kriviti tehnologiju nego individualce. Tehnologija sama po sebi nije loša i jako nam je olakšala život, neke stvari bez tehnologije ne bi bile moguće. Ako su ekrani tako loši, zašto onda ljudi nisu ovisni o LinkedInu? 

Ovisnost se javlja na aplikacijama poput Facebooka i Instagrama i igricama poput Candy Crusha. To su zapravo stvari koje možemo kontrolirati i na koje možemo utjecati, no volimo misliti da 'tehnologija to radi nama'. Odnos s tehnologijom mogao bi se usporediti s odnosom prema hrani; dobro je kada kontrolirate što unosite u sebe i kada to radite kontinuirano. 

A sad se zapitajte koliko ste puta gledali vaš ekran kada s nekime niste htjeli ostvariti kontakt ili komunikaciju s nekim. Upravo u tome leži problem ovisnosti o tehnologiji. Mi ju sami koristimo kako bismo izbjegli životne situacije koje su nam neugodne. Mobiteli nisu krivi što ste vi u nekom trenutku bili anksiozni ili se bojite biti sami pa ste zato posegnuli za njima. Umjesto da pogledate u mobitel, možda biste trebali pogledati dublje u sebe i svoje probleme i početi ih rješavati bez pomoći mobitela. Ako primjećujete veliki problem i stvarno mislite da ste postali ovisni o ekranu, zapisujte situacije u kojima osjećate nelagodu kako biste mogli poraditi na tome ili potražite stručnu pomoć

U videu pogledajte koliko se muškarci razumiju u ženske beauty proizvode. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije