Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za njihovo dobro

Kako provesti vrijeme s ljubimcem u samoizolaciji? Znanstvenici imaju jedan važan savjet!

Shutterstock
23.03.2020.
u 15:05

Otkrili su savjete kako što kvalitetnije provesti vrijeme s kućnim ljubimcima.

Rad od kuće na koji smo trenutno prisiljeni kućnim ljubimcima savršeno odgovara. Mazite se s njima, igrate koliko god možete i niste toliko pod stresom. Ipak, sjetite se da ćete se nakon što prođe cijela ova situacija, morati vratiti na posao i da će pas ili mačka koju imate opet biti sami, piše Metro.co.uk. 

Psiholozi otkrili kako pomoći osobama u samoizolaciji:

Znanstvenici upozoravaju vlasnike pasa kako ne bi trebali obasipati svoje ljubimce pažnjom tijekom samoizolacije jer će im ponovna promjena, koja će doći s vašim povratkom na posao, teško pasti. Vrijeme koje trenutno provodite kod kuće pružit će psima osjećaj sigurnosti, a razdvajanje bi moglo dovesti do anskioznosti. Profesor Daniel Mills sa Sveučilišta Lincoln kaže kako bi se ljudi trebali fokusirati na kvalitetno vrijeme s ljubimcima umjesto da im poklanjaju puno pažnje kroz cijeli dan. Umjeto 'listanja' Facebooka i vijesti, iskoristite to vrijeme kako biste poboljšali samopouzdanje kod pasa. 

Uz ove savjete i trikove saznajte kako kvalitetnije provesti vrijeme s ljubimcima:

"Pronađi!"
Pokažite im komad hrane, bacite ju negdje u kući i recite im neka ju pronađu. Kada to naprave, potvrdno im odgovorite da su obavili dobar posao.

Zabava hranom
Umjesto da im hranu poslužujete u klasičnoj djelici razmislite o igri hranom, pa koristite loptice i igračke. Neka traže svoje obroke po kući, na taj način će se zabaviti i jesti. 

"Lovi!"
Igra u kojoj bacate neki predmet, a oni vam ga vraćaju natrag može se igrati i u zatvorenom prostoru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije