Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za sve grill majstore

Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

Roštilj
Foto: Lidl
1/4
24.04.2019.
u 09:50

Kobasice su uvijek odličan izbor za roštilj, no da bi ispale savršene, mekane i sočne iznutra s hrskavom i zapečenom koricom izvana, potrebno je slijediti nekoliko savjeta iskusnih kuhara i grill majstora

Roštiljanje u prirodi idealna je prilika za obiteljska i prijateljska vikend okupljanja, od mirisa mesa koje se lagano peče svima rastu zazubice, raspravlja se o sportskim utakmicama, klinci na livadi šutiraju loptu koja vas nervira jer uvijek leti u blizini vruće rešetke i glava, no kad se meso skida s roštilja, zaboravi se na sve, pa i dosadne krvopije od komaraca koji moraju kvariti najomiljeniju proljetnu zabavu u Hrvata, a to je Grill&Chill.

Foto: Lidl

Kobasice su uvijek odličan izbor za roštilj, no da bi ispale savršene, mekane i sočne iznutra s hrskavom i zapečenom koricom izvana, potrebno je slijediti nekoliko savjeta  iskusnih kuhara i grill majstora.  Koje su kobasice najslasnije na roštilju - vječno je pitanje o kojem debatiraju svi oni koji su barem jednom radili roštilj. Kuhari kažu da je najbolje za roštilj odabrati one malo pikantnije kobasice, no ako radite roštilj i za klince, zasigurno neće pogriješiti, ako odaberete roštiljke.  Ova kobasica namijenjena je pečenju na roštilju, kako joj i ime kaže. Brzo se priprema, a njen blago dimljeni okus svrstava je među omiljene kobasice.

Uz roštiljku, mnogi na roštilju vole ispeći omiljenu debeljucu – debrecinku.  Svoj naziv dobila je po mađarskome gradu Debrecenu.  Najbolja je pripremljena roštiljanjem ili kuhanjem i poslužena uz svježi kruh, salatu i malo senfa ili ajvara. Pivo sve češće koristimo za marinade, gulaše, pohanje pa i slastice. Piva je odlična kao dodatak tijestu, a stručnjaci tvrde da je meso marinirano u pivu zdravije.  Stoga svakako na roštilju isprobajte - pivske kobasice.

Foto: Lidl

No nije dovoljno imati savršene kobasice, da biste osvojili titulu pravog Grill&Chill majstora pečenja kobasica, potrebno je slijediti nekoliko majstorskih trikova:

  • Kobasice samo prelijte kipućom vodom na nekoliko sekundi, a onda ih prebacite u hladnu vodu. Ovaj trik poboljšava teksturu mesa.
  • Za savršeno hrskavu koricu, osušite kobasice prije nego li ih stavite na roštilj. Osušite ih pažljivo ubrusom i držite u hladnjaku.
  • Kobasice prije pečenja moraju postići sobnu temperaturu. Izvadite ih iz hladnjaka sat vremena prije nego što ih planirate ispeći, tako neće pucati pri pečenju.
  • Kobasice se peku na srednje jakoj vatri, kako ne izgorjele izvana, a iznutra ostale sirove.  Od prejake vatre će kobasice popucati, a od preslabe će se „ ispuhati“ i to nekoliko minuta nakon što ih skinete s roštilja.

Foto: Lidl

Ako želite ostaviti dojam pravog profesionalca , predlažemo vam da nabavite full Grill&Chill opremu , koju možete kupiti u aluminijskom koferu, pa ćete izgledati kao pravi majstor roštiljanja, koji barata profesionalnom opremom  s kojom možete birati i kombinirati noževe, produžetke za vađanje mesa, ribe i kobasica s roštilja. Mreža za roštilj olakšat će vam vađenje mesa s rešetke, a nakon slasnog ručka, govoto uvijek kreće borba oko pospremanja i čišćenja roštilja, a posebno masne rešetke, pa će vam sredstva za čišćenje roštilja zasigurno olakšati posao. Uživajte u proljeću  i omiljenoj vikend razonodi -  roštiljanju u prirodi.

Sadržaj omogućio Lidl

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije