Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reci Aaa

Kako očuvati zdravlje usne šupljine

Blistav osmijeh
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
23.03.2019.
u 13:24

Stomatološki fakultet u Zagrebu u povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja, građane svih dobnih skupina educirali su o tome kako pravilno prati zube da bi imali blistav i zdrav osmijeh

Ono što je prije bio dan tijekom kojeg se govorilo o zdravlju usne šupljine, pretvorili smo u tjedan dana informiranja i edukacije različitih skupina ljudi.  Ovogodišnje geslo je: "Reci Aaa: Čuvajte zdravlje usne šupljine" te podsjeća svakog pojedinca da učini nešto po pitanju svog oralnog zdravlja. Htjeli smo u naš projekt uključiti što više sugrađana - djecu, studente, trudnice, starije i nemoćne osobe te općenito prolaznike na našoj velikoj završnici, rekla je voditeljica Javnozdravstvenog odbora i dopredsjednica Udruge studenata dentalne medicine, Marina Barbarić. Cijeli prošli tjedan imali su aktivnosti u Zagrebu, a najdraža im je bila, ističu studentice Stomatološkog fakulteta, Zubić radionica u Dječjem domu u Nazorovoj. 

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Educirali smo djecu o oralnoj higijeni  uz pomoć didaktičkih modela na kojima smo im pokazali kako pravilno prati zubiće. Osim djece u domu i Osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera, posjetili smo i studente na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu i Fakultetu elektronike i računarstva kao i umirovljenike u domu za starije i nemoćne. Radionica za trudnice u KBC Sestara Milosrdnica bila je izvrsna jer su buduće majke odlična skupina za poticanje oralne higijene jer su izuzetno motivirane - rekle su studentice Stomatološkog fakulteta, koje su na zagrebačkom Cvjetnom trgu  organizirale akciju za građane. 

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Tom su prilikom predstavljene i Philips Sonicare električne četkice za zube. Te četkice koriste suvremenu soničnu tehnologiju s čak 62.000 pokreta u minuti. Time osiguravaju učinkovitije uklanjanje zubnih naslaga i blistav te zdrav osmijeh. Večernji list i Philips i ove će godine građane educirati o pravilnoj njezi zubi i zaštiti oralne šupljine od razvoja bolesti  kao dio projekta Blistav osmijeh, koji će na jednom mjestu donijeti sve potrebne informacije o oralnoj higijeni.

Više o našem lanjskom projektu Blistav osmijeh, koji se nastavlja i ove godine, doznajte ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije