Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako dočekati jesen i zimu uz dobar imunitet?

Imunosal
Foto: Bigstock
1/3
21.09.2022.
u 08:15

Jesen je tu, što znači da ni hladni dani nisu daleko. Pripremite svoj imunološki sustav i povećajte si šansu da prođete kroz sezonu prehlade i gripa neokrznuti ili barem uz što manje simptoma i brzi oporavak

Kako bi naš imunološki sustav pravilno funkcionirao, potrebno ga je podržati uravnoteženom prehranom, a najveća prepreka zdravijoj prehrani najčešće je nedostatak vremena i užurbani način života. U današnje doba uz svakodnevne obaveze, sve je teže zadovoljiti potrebe organizma za svim nutrijentima u preporučenim dnevnim dozama.

Značaj unosa nutrijenata

Svaki nedostatak hranjivih tvari, prije ili kasnije dovodi do umora, pomanjkanja energije, problema s koncentracijom, sklonosti ozljedama i slabljenju imuniteta. Prema tome, dolaskom hladnijeg perioda osim što moramo posegnuti za toplijom odjećom i obućom i što bi bilo poželjno održavati redovitu fizičku aktivnost, potrebno je i poduprijeti rad imunološkog sustava balansiranom prehranom. Pomoć možemo potražiti i u ljekarnama u obliku kvalitetnih i provjerenih dodataka prehrani s cjelovitim sastavom.

U pripremi i održavanju imuniteta te oporavku nakon bolesti najvažniju ulogu imaju vitamini C, D i E, ali i cink i željezo dok su vitamini B skupine važni i za metabolizam stvaranja energije. Oni se preporučaju uzimati zajedno jer je djelovanje vitamina i minerala međuovisno, odnosno prisustvo ili manjak jednog mikronutrijenta može utjecati na apsorpciju, metabolizam i izlučivanje drugog. Vrlo tražena je i kombinacija s beta-glukanom.

Što se u ljekarnama najviše traži?

Već nekoliko godina zaredom Imunosal je najtraženiji brend za imunitet u ljekarnama. Imunosal proizvodi se ističu prihvatljivom cijenom i zaokruženom formulacijom posebno odabranih vitamina i minerala te drugih mikronutrijenata koji doprinose normalnom funkcioniranju imunološkog sustava, ali i smanjenju umora i iscrpljenosti. Primarni sastojak većine proizvoda je visokopročišćeni beta-glukan, a proizvodi za odrasle sadrže i vrlo važan koenzim Q10.

Imunosal proizvodi prilagođeni su svakom uzrastu i različitim potrebama. Najpoznatiji su svakako Imunosal kapsule i Imunosal tekući dodatak prehrani za djecu predškolske i školske dobi i već godinama su pri vrhu po izboru farmaceuta i roditelja. Imunosal Junior sirup posebno je razvijen za naše najmlađe, a Imunosal Senior kapsule dodatak su prehrani za očuvanje zdravlja i imunitet osoba starije životne dobi.

Imunosal C-1000 kapsule ističu se po tome što uz ostale vitamine i minerale sadrže u dnevnoj dozi čak 1000 mg esencijalnog vitamina C. Linija sadrži još i šumeće tablete za djecu i odrasle te pastile za djecu od 3 godine. Imunosal Direkt najnoviji je proizvod iz ove linije i odličan je izbor za sve koji svoju dnevnu dozu multivitamina uvijek žele imati uz sebe u samo jednoj vrećici. Svi proizvodi su ukusnog voćnog okusa.

Potražite u ljekarnama

Imunosal je dio poznate Pharmoval linije dodataka prehrani i medicinskih proizvoda i može se kupiti u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama te s dostavom na kućnu adresu na internet trgovini drogerija.hr. Više o proizvodima potražite na službenim stranicama Imunosal proizvoda.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije