Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan savjet!

Kako dobiti ovako finu koricu na kruhu? Samo slijedite upute u receptu koji vam darujemo!

Sandra Šimunović/Pixsell
29.07.2022.
u 07:00

Želite li da vam kruh dobije ovako finu koricu pecite ga u posudi od gusa s poklopcem pa ga zadnjih 5 minuta otklopite, predlaže Tea Vunić iz restorana Zijavica. Također, da bi kruh bio ovako mekan i izdašan, najbolje bi bilo da tijesto odmori preko noći.

Kad smo prošle godine uoči Badnjaka posjetili restoran Zijavicu uz izvrsne recepte za Badnju večer dobili smo i ovaj recept za fenomenalan Tein kruh i otada ga redovito pripremamo. Okus je baš onakav kakav pamtimo iz mamine i bakine kuhinje.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Miješani raženi kruh

Sastojci:

240 g mlake vode

10 g kvasca

350 g pšeničnog brašna tip 550

150 g raženog brašna

2 žličice soli, može i više po želji

2 žličice meda

malo aceta balsamica

Priprema:

Sve sastojke ubacite u veliku posudu i lijepo izmiješajte pa zatim umijesite fino, podatno tijesto. Stavite ga da se diže preko noći i drugi dan ga pecite na temperaturi 240 stupnjeva 55 minuta. Možete ga peći u posudi od gusa s poklopcem pa ga zadnjih 5 minuta otklopite da dobijete finu koricu.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell


 

Komentara 1

RS
rafael.sucic
12:24 29.07.2022.

I obvezno rezati na tanke šnite po preporuci prve dame...kriza je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije