Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNI SAVJETI

Kako djecu natjerati da se kreću?

07.02.2009.
u 16:35

Zdravu djecu ne bi trebalo ostaviti na kauču s joypadom igraće konzole u rukama. Kako ih natjerati na kretanje, a ne ispasti naporan roditelj. Evo par savjeta kako ih natjerati da se kreću, a da u isto vrijeme ne ispadnete strog roditelji.

Ograničite vrijeme za televiziju Djeca danas mnogo vremena provode pred televizorom ili kompjuterom. Ovo nije sasvim loše, budući da tako razvijaju interese, ali treba znati mjeru i ne dopustiti da navika postane ovisnost. Zato je dobro odrediti koliko dnevno djeca smiju biti pred televizorom. Na taj način razvijaju svijest o disciplini ,te racionalizaciji svojeg vremena.

Pridružite im se u šetnji Mnogi roditelji automobilom voze djecu u školu. Ipak, šetnja do iste može biti ne samo korisna radi kretanja, već je i dobra prilika da u opuštenoj atmosferi razgovarate sa svojim djetetom o njegovim problemima. Uzmite u obzir da u blizini škole ne govorite o djetetovoj intimi, jer će se bojati da će netko čuti razgovor.

Izvanškolske aktivnosti Djeca većinu vremena u školi provode sjedeći, dakle potreban je tek kraći odmor nakon što se vrate kući. Zato se savjetuje da djecu upišete u fizičke izvanškolske aktivnosti koje će ga veseliti i koje neće doživljavati kao mentalni napor, primjerice nogomet za dječake ili ritmiku za djevojčice.

Odmor nakon jela Poznato je da nakon jela treba malo odmoriti, ne bi li organizam prošao prvu fazu probavljanja- ali nemojte taj odmor produžiti na duže od četrdesetak minuta. Nakon ručka djecu je najbolje ohrabriti da se igraju izvan kuće, makar u ne suviše fizički zahtjevnim igrama.

Obiteljsko vrijeme Zajednički vikend može puno učiniti za povezanost obitelji. Odlazak u prirodu jednom tjedno najjeftiniji je i najučinkovitiji način da djecu potaknete na kretanje, a i vama će koristiti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije