Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba vam limun

Kako biste mu produžili vijek trajanja, avokado možete zamrznuti, a ovo je pravilan način

shutterstock
23.06.2020.
u 16:05

Avokado je iznimno zdrava i nutritivna namirnica, ali njegov vijek trajanja iznimno je kratak.

Od salata, smoothieja i namaza pa sve do umaka, avokado je jedna od najpopularnijih namirnica. Iznimno je nutritivan i svestran, ali ima jedan problem- ima vrlo kratak vijek trajanja. Najukusniji je na vrhuncu svoje zrelosti, ali to vrlo kratko traje. Uz to, avokado je dosta skupa namirnica i bacanje prestarog avokada je najgora stvar, prenosi Real Simple.

Avokado se može zamrznuti kako bi mu se produžio vijek trajanja, ali mora se koristiti određena metoda za to. Iako neće biti najbolji za rađenje avokado tosta, smrznuti avokado odličan je za rađenje smootieja. Avokado smoothie napravi potpuno kremastim i ukusnim, ali i dodaje dobre i zdrave masti. 

Kako zamrznuti avokado:

Avokado prvo prerežite na pola, a zatim maknite njegovu košticu te ga ogulite. Svaki komad avokada premažite sokom od limuna ili limete, obavezno prekrijte cijeli komad. Svaki komad posebno umotajte u plastičnu foliju, tako što ćete maknuti sav zrak iz vrećice i avokado umotati što je čvršće moguće. Zatim ih stavite u plastičnu vrećicu i ponovno maknite sav zrak te avokado stavite u zamrzivač.

Evo što je sve bitno u borbi protiv celulita:

Komentara 1

NO
nordic
12:15 24.06.2020.

Koliko nijma treba vode i koja mafija je iza tkz Avocado proizvodnje. Treba ju i zabranit al kod nas ionako vijesti dok stignu traje godinama. Šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije