Kakav je vaš trbuh? Prepoznajte koji ste tip i ovako ga učvrstite
prisjetili smo se teksta ranije objavljenog na portalu Daily Hiiit, koji donosi opis pet vrsta trbuha i načine na koji ih možete zategnuti. Prepoznajte svoj!
Rezervna guma (obruč, kolut za spašavanje)"- Ako ste ovaj tip, vjerojatno pretežno sjedite i radite za stolom ili sjedite na kauču ili ste emotivna "izjelica". Jedete dosta šećera i ugljikohidrata kroz kekse, kolače, bijeli kruh, tjesteninu i rižu. Konzumirate alkohol. Da biste se riješili naslaga i učvrstili trbuh, smanjite unos alkohola i izbjegavajte grickalice i jedite zdravije namirnice
Trbuh zbog stresa- Vrlo ambiciozni tipovi teže “velikim” postignućima, često su perfekcionisti. Također obično su osjetljivi na probavna stanja kao što je sindrom iritabilnog crijeva (IBS), koja mogu izazvati nadutost i učiniti da njihovi trbusi izgledaju mnogo gore.Ako imate ovakav trbuh, idite u krevet ranije i spavajte više i češće se opuštajte
Trbuh "tobolac" - Najčešće ga imaju zaposlene majke ili žene sa zahtjevnom karijerom. Često osobe s ovim tipom trbuha imaju niži trbuh, čak i ako su na dijeti ili treniraju. Ako imate ovaj tip trbuha, promijenite prehranu, birajte namirnice koje sadrže mnogo vlakana i zeleno lisnato povrće, cjelovite žitarice i ne zaboravite piti dovoljno vode.
"Mamin trbuh" - Majkama nakon poroda ostaje trbuh kojeg se pokušavaju "riješiti" što prije. Zbog toga su često pod stresom da vrate predtrudničku liniju, a stres otežava cijeli proces. Uzimajte omega 3 i omega 6 masne kiseline (laneno ulje odličan je izvor za vegetarijanke).
Naduti trbuh- Naduti trbusi često su ravni ujutro, ali se nadmu tijekom dana zbog plinova ili probavnih smetnji. Vjerojatno često jedete istu hranu, a da niste ni svjesni da je ne podnosite. Najčešća je netolerancija na pšenicu i gluten koji može izazvati upalu crijeva i tako učiniti da se trbuh čini većim.