Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA INICIJATIVA

Kafići u Italiji koriste slamke od tjestenine da bi smanjili onečišćenje plastikom

Instagram/Stroodles
09.10.2019.
u 11:28

U vrijeme kada je onečišćenje od plastike jedno od gorućih problema i kada svi gledaju kako smanjiti korištenje plastike, slamke od tjestenine su mali, ali revolucionarni pothvat.

Nedavno je korisnik Reddita podijelio fotografiju na kojoj svoje piće pije sa slamkom od tjestenine, pokazavši tako incijativu koju su preuzeli neki kafići u Italiji. Naravno, da bi djelovali u potpunosti s eko načinom života, osim plastičnih slamki trebali bi izbaciti i plastične čaše, ali i ovo je početak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌱 Zero Waste Pasta Straws (@stroodles_straws) on

Zanimljivo je da već postoji kompanija koja prodaje slamke od tjestenine, a zove se Stroodles. Oni tvrde da njihove slamke traju sat vremena, bez okusa su i mogu se odložiti na hrpu za kompostiranje kada su ljudi završili s korištenjem. Oni za sebe kažu da nisu samo ekološka kompanija, već inicijativa i početak održivog načina življenja, a slamka od tjestenine je samo početak u njihovoj misiji zbrinjavanja plastičnog otpada. Žele djelovati na ljude koji nisu ekološki osvješteni i pokazati im koliko je lako usvojiti dobre navike

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌱 Zero Waste Pasta Straws (@stroodles_straws) on

 

Biste li popili jutarnju kavu sa slamkom od tjestenine?

Komentara 1

ZA
Zagy154
12:13 09.10.2019.

Ako su slamke i štapići za uši nakveći problem onda smo stvarno u qurtzu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije