Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Koliko često morate mijenjati jastuke, poplun i madrac? Iznenadit ćete se

posteljina
Foto: Thinkstock
1/2
13.03.2014.
u 09:05

Pokazalo se da čovjek u prosjeku koristi svoje jastuke godinu dana duže nego što je preporučeno, a poplun dvije godine duže.

Novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je da milijuni Britanaca ne mijenjaju dovoljno često svoju opremu za krevet te stoga riskiraju neka oboljenja i infekcije.

Pokazalo se da čovjek u prosjeku koristi svoje jastuke godinu dana duže nego što je preporučeno, a poplun dvije godine duže. U anketi tvrtke Ergoflex sudjelovalo je 2200 muškaraca i žena starijih od 18 godina, a čak 82 posto ispitanih ne zna koliko često moraju mijenjati svoje jastuke i popratnu opremu.

Foto: pixabay

Jastuke bismo trebali zamijeniti novima svake dvije godine, a poplun svakih pet godina. Madrac bi trebalo zamijeniti svakih sedam godina ako ne koristite visokokvalitetne zaštitne navlake. Ispitanici su u prosjeku svoje jastuke koristili 3,2 godine, a pokrivač 7,6 godina, piše Daily Mail.

Kao rezultat toga, te osobe mogu imati probleme tijekom spavanja i osjećati bolove u vratu i leđima, a i grinje su dodatni razlog da ne štedimo na novoj posteljini. Samo 57 posto osoba zamijenilo je krevet novim kada je za to bilo vrijeme.

Zabrinjavajuće je da većina opremu za krevet kupuje kada je pronađe na sniženju, a ne prema stvarnoj potrebi, navode istraživači.

>>Evo zašto nije dobro često koristiti sapune

Komentara 1

DU
Deleted user
11:16 13.03.2014.

Sve su to plaćena istraživanja proizvođaća da bi povećali zaradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije