Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte već danas

Kada ste zadnji put očistili odvod u tušu? Evo kako to jednostavno napraviti

shutterstock
20.03.2021.
u 07:00

Kada se radi o čišćenju samog odvoda, pomoći će vam dva proizvoda - soda bikarbona i alkoholni ocat.

Ne postoji ništa gore od pripremanja za kupanje ili tuširanje, a dočeka vas neugodan miris odvoda iz tuša. Bez obzira imate li višak sapuna, dugu kosu ili nešto drugo što vam začepljuje cijevi, to je problem koji ne prolazi sam od sebe i mora se odmah riješiti. Većinu problema s mirisom i začepljenjem odvoda tuša lako je riješiti pravilnim čišćenjem, kako piše Real Simple.

Prvo je važno očistiti područje oko odvoda. Uobičajena sredstva za čišćenje mogu obaviti posao, ali ponekad će trebati oribati područje starom četkicom za zube ili četkom za čišćenje. 

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Kada se radi o čišćenju samog odvoda, pomoći će vam dva proizvoda - soda bikarbona i alkoholni ocat. Sve što trebate napraviti je u odvod nasipati sodu bikarbonu, a zatim sve zalijte alkoholnim octom. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim isperite toplom vodom. 

Ovim trikom riješit ćete začepljenje koje se dogodilo u vašem odvodu, ali i neugodnih mirisa koji se stvaraju u odvodu.

 Sami napravite sredstvo za čišćenje prozora prije proljetne generalke!

Komentara 5

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
15:00 20.03.2021.

A koliko sode treba za čišćenje zapušenih odvoda u državnoj kanalizaciji?

MO
montello
18:10 20.03.2021.

soda čisti sve

PA
pale007
16:05 20.03.2021.

Glupost. Miješanjem sode bikarbone (lužina) i alkoholnog octa (kiselina) samo poništavate njihova svojstva. Da, krasno izgeda kad se to sve zapjeni ali s tim ništa nećete niti očistiti a kamoli pročistiti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije