Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspored

Kada se što jede? Tjesteninu jedite u 15, a slatkiše u 17 sati!

Shutterstock
23.12.2018.
u 07:00

Svaka namirnica ima svoje idealno vrijeme, a donosimo vam i neka pravila kojih se treba pridržavati

Uvriježeno je mišljenje da ujutro dobro jesti voće jer ubrzava metabolizam, no voće i slatkiše treba uzimati kad je u tijelu najmanja količina inzulina, a to je oko 17 sati. Tako nećete remetiti rad gušterače, pa se u tijelu neće događati oscilacije u količini šećera i metabolizam će biti uravnotežen. Kad je voće u pitanju, treba voditi računa i da je količina ispravna - odnosno da stane u jednu šaku. 

Ako voće jedete ujutro ili uvečer, "potrošit" ćete gušteraču što dovodi do dijabetesa. Samo sedam posto Hrvata jede dovoljno voća na dnevnoj bazi, prenosi Ordinacija.hr. 

Tjesteninu treba jesti oko 15 sati jer je do tada najveća aktivnost enzima koji pomažu u probavljanju pa nećete nakupiti višak kilograma. Kombinirajte je s mesom.

Ništa bez doručka!

Stručnjaci savjetuju i da nikada ne preskačete doručak. Pijte kavu poslije doručka, a možete popiti i čaj. Između obroka napravite razmak od četiri sata, a nikada ne kombinirajte proteine i ugljikohidrate, poput mesa i krumpira. I na kraju, ne jedite ništa sat ili dva prije spavanje, a do 11 sati ujutro možete jesti što želite! 

Pogledajte nepoznate činjenice o - sendviču!

Ključne riječi

Komentara 3

LU
lukborn
07:14 23.12.2018.

stručnjaci savjetuju da se ne čitaju Karolinini, Lindini i Ninini članci......al to je toliko slatko da se nitko ne moze savjeta pridržavati

AU
austrougarskigeneral
09:49 23.12.2018.

slatkiše ujutro bolje jesti.

Avatar anti_komunist
anti_komunist
12:34 23.12.2018.

kad se kaki i piski.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije