Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte!

Kad se male ruke slože: Mama i sin (3) napravili konjića iz Orašara i izgleda super!

Privatna arhiva
20.11.2019.
u 13:10

Ovo je odlična aktivnost za roditelje i njihovu djecu, pogotovo u blagdansko vrijeme, a konja nije teško napraviti pa možete isprobati sa svojim klincima

Kako uskoro idemo na Orašara u HNK, i pošto je to mom Viktoru prvi puta da će vidjeti taj tradicionalni balet, odlučili smo se pripremiti i napraviti ukrase u stilu te divne priče, kaže Petra Granić Glowatzky, vlasnica studija za kosu Etra, koja je neki dan na Facebooku vidjela objavu naše genijalne kostimografkinje Dženise Pecotić i njezina konjića te odlučila napraviti nešto slično.

Foto: zvonimir ferina

- Svake godine u adventsko vrijeme prisjetim se kad sam, kao djevojčica, i ja plesala u Orašaru, bila sam vojnik i miš! Kod nas u obitelji je odlazak na Orašar u HNK oduvijek bila tradicija i sad je vrijeme da tu tradiciju prenesemo i na našeg malog Viktora – priča Petra.

Inače DIY projekti u obitelji nisu ništa novo, jer Ivan Glowatzky (na slici dolje), Petrin suprug i naš poznati glumac, majstor je od alata. Naime, već je malom Viktoru napravio niz ukrasa, među njima je i ovaj presladak helikopter!

Foto: zvonimir ferina

- Kad sam vidjela Dženisinu objavu, osim kartonskog konjića pažnju mi je privukao i predivan starinski fen, koji joj je poslužio za sušenje boje! Inače, volimo ručnu izradu, Viktor uživa u izrađivanju ukrasa, njega to jako veseli i stvarno nije tako teško. Za konjića će nam tata pomoći napraviti dršku, jer on je maher s drvom, zna ga obraditi i oblikovati. A prošli put je Viktor samostalno bojao autić koji smo napravili isto od kartona – sjeća se Petra.

Foto: zvonimir ferina
Foto: zvonimir ferina
Foto: zvonimir ferina
Roditelji često nemaju vremena i kupuju nove stvari, no poanta je biti s klincima, a ovakvi DIY projekti su super prilika da s djetetom provedemo kvalitetno vrijeme. Njima nije bitno što se radi, bitno im je da budu s roditeljima. Dijete u ovakvim projektima uživa u svakom trenutku! A i dobri su za motoriku.

Foto: zvonimir ferina

Ovaj gospodin na zagrebačkom Cvjetnom trgu kestene prodaje već 47 godina: 

 

Ključne riječi

Komentara 1

ET
en-ten-tini
14:10 22.11.2019.

Koliko talentiranih ljudi ima da ne dobiju priliku za ovakvu reklamu, a ovakve kopije i packarije....ah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije