Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Julius Meinl Barista Championship - odabrani zagrebački polufinalisti

17.06.2019.
u 09:54

Sljedeći krug natjecanja u Rijeci, 5.7, baristi prijavite se!

U popularnom zagrebačkom WOW baru Kaptol Boutique-a Cinema održano je drugo od četiri regionalna natjecanja Julius Meinl Barista Championshipa. Osam barista imalo je na raspolaganju ukupno četiri sata da predstave žiriju svoja znanja i vještine u pripremi espressa, cappuccina i vlastita napitka od kave. 

Osjetilni suci Anton Vujina i Črtomir Brezavšček uz tehničkog suca Aljošu Miliča i glavnog suca Nika Orosija pozorno su pratili svaki njihov pokret, a ujedno ih i propitkivali kako bi stekli cjeloviti dojam koji je kod odabira najboljeg presudan. Svi su se sudionici kvalitetno prezentirali u različitim tehnikama pripreme napitaka od kave, što je još jedna potvrda da hrvatska ugostiteljska scena, kad su u pitanju baristi, itekako ima svijetlu budućnost.

Prijavljeni su se natjecali u tri discipline: pripremi espressa, cappuccina ili latte arta te spravljanju vlastitog napitka s potpisom. Osim tehničkih vještina spravljanja napitaka žiri je ocjenjivao i okus, izgled, ali i opći dojam.

Prvi polufinalist je Sanin Kadić koji naglašava da je svoj rad posvetio latte artu, a sudjelovanje na ovom natjecanju smatra velikim korakom u karijeri. Uz njega će se na finalu natjecati baristica Monika Orak koja je posebno uživala u pripremi kave s potpisom.

Riječki caffe bar Corto Maltese sljedeći je domaćin Julius Meinl Barista Championshipa, a prijave za bariste već su otvorene. Pošaljite nam jednominutni video, predstavite sebe i svoje umijeće i otkrijte nam zašto biste baš vi trebali pobijediti na natjecanju za najboljeg hrvatskog baristu. Vaše prijave primamo na linku ili direktno na mail: barista@meinl.hr (video + podaci).

Odabranim polufinalistima iz Osijeka i Zagreba, nakon idućih natjecanja u Rijeci te krajem kolovoza u Splitu, pridružit će se još četiri barista koji će sudjelovati u finalnom natjecanju u Zagrebu, gdje će se boriti za pobjedu i vrijednu nagradu - odlazak u posjet Svjetskom natjecanju barista u australskom Melbourneu 2020. godine.

Julius Meinl međunarodno je uspješna tvrtka koja je već više od 150 godina ambasador kulture bečke kavane, a brend je prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta. Tvrtka koja se iznimno ponosi vlastitom tradicijom naglasak stavlja na stručnost u okviru koje je posebno važna kvalitetna edukacija barista, jer osim kvalitete same kave vještina njezinog pripremanja ključna je za potpuni užitak konzumenata, istaknuo je g. Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije