Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti

Još jedna potvrda pozitivnog učinka čokolade na zdravlje - štiti od srčanih bolesti

shutterstock
13.08.2020.
u 07:00

Znanstvenici su otkrili da postoji poveznica između konzumiranja čokolade i smanjenja rizika od bolesti srca.

Europsko kardiološko društvo objavilo je rezultate svog istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 336 000 ljudi, a koje se bavilo pitanjem postoji li poveznica između jedenja čokolade i smanjenja rizika od srčanih bolesti, prenosi LADBible.

Rezultati su otkrili - da, čokolada ima pozitivne učinke na zdravlje, a jedan od njih je povezan i s bolestima srca! Ipak, to ne znači da možete jesti ogromne količine svakodnevno. Autor istraživanja dr. Chayakrit Krittanawong rekao je:

"Rezultati prijašnjih istraživanja pokazali su da čokolada ima pozitivan utjecaj na snižavanje krvnog tlaka, a sada smo htjeli vidjeti može li spriječiti i neke bolesti. Analizirali smo rezultate šest istraživanja kroz 50 godina. Čokolada sadrži nutritivna svojstva koja su dobra za srce poput ksantina, polifenola i stearinske kiseline. "

Psihijatri su zatrpani pozivima građana tijekom pandemije: Sve više ljudi osjeća se tjeskobno i traži tablete!

Preporučuje se konzumiranje nekoliko puta tjedno, a dobra vijesti je da nije određeno koja vrsta čokolade je najbolja, pa tako možete sami birati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije