Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'odlične plaže, jeftine cijene'

Još jedna potvrda: Hrvatska je najpoželjnija destinacija za odmor na svijetu

Plaža
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/18
17.08.2016.
u 10:01

Navodi se kako nije čudno da su među prvih TOP 5 destinacija zemlje koje imaju prekrasne plaže te prihvatljive cijene zbog kojih "nećete bankrotirati".

Hrvatska je najpoželjnija zemlja na svijetu za odmor, pokazala je analiza Google podataka.

Na portalu teflSearch analizirali su podatke pretraživanja destinacija za odmor u razdoblju od srpnja 2015. do i srpnja 2016. godine iz više od 80 zemalja na 52 jezika kako bi dobili uvid u najpoželjniju destinaciju za odmor različitih nacionalnosti.

Hrvatska je zauzela prvo mjesto na listu najpoželjnijih zemalja za godišnji odmor s 2,7 posto pretraživanja te je iza sebe ostavila Grčku s 2,54 posto, Tursku i Tajland s 2,47 posto, Španjolsku s 1,99 posto, Italiju s 1,9, Kubu s 1,85, Portugal s 1,66 te Maltu s 1,65 posto. Posljednje od TOP 10 zemalja svijeta zauzele su Sjedinjene Države.

Navodi se kako nije čudno da su među prvih TOP 5 destinacija zemlje koje imaju prekrasne plaže te prihvatljive cijene zbog kojih "nećete bankrotirati".

Foto: Screenshot/teflsearch

Britancima Hrvatska ipak nije među najomiljenijim destinacijama koje biraju za odmor, ali nije ni Italija ni Portugal, već Meksiko i Cipar.

Australci najčešće biraju Fiji i Novi Zeland, a Amerikanci, osim Kube i Meksika, imaju novu hit destinaciju – UK.

Kamo idu Hrvati?

Ali gdje žele ljetovati žitelji najpoželjnije destinacije za odmor na svijetu? Analiza podataka pokazala je da idiličnom lokacijom za ljetovanje Hrvati smatraju, pak, Maldive.

>>Zabava na plaži Zrće ne prestaje. Pogledajte kako se zabavljaju domaći i strani turisti

>>Pjena party i strastveni mladi: Zrće pod opsadom partijanera iz cijelog svijeta

Komentara 10

MO
mobitel20
11:41 17.08.2016.

Mi stalno vodimo pozitivnu kampanju...u svemu. A posebno su "slijepo tolerantni" bas desnicari. Ljevicari (neKulturnjaci, HND itd) prostace, vrijedjaju, prijete...a ovi samo ufino...tako i prema vani...pa stalnu antikampanju, istina fer , vode i Grci i Talijani... A da ne spominjem ove provoditelje Memoranduma 2 koji nas mitomanski lazno i podlo blate di god stignu misleci da ce time njihov prljavi obraz biti manje blatan !? Moramo jos vise koristiti blagodati koje nam je Bog dao, a narastaji ostavili na uzivanje. Jedan od nacina, uz izbor istinskih suverenista, je i aktivnija borba protiv antikampanja.

PR
prigorka
11:06 17.08.2016.

Samo da su politicari pametniji I sposobniji voditi uspjesno gospodarstvo,Hrvatska bi bila medu bogatima u Evropi pa mladi nebi trebali iseljvati I traziti posla po svijetu

DU
Deleted user
14:18 17.08.2016.

Nikad nećete naučiti... očito... Ne postoje "jeftine cijene" !! Cijene mogu biti visoke ili niske, a kad su niske, kaže se da je nešto jeftino ! Dobro?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije