Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolji radnici

Jesu li na poslu produktivniji muškarci ili žene? Evo odgovora...

Foto: Thinkstock
1/4
29.11.2018.
u 21:55

Istraživači su ispitali oko 3000 muškaraca i žena koji rade na različitim radnim mjestima kako bi doznali kako izgledaju njihovi radni dani, koliko vremena troše na dopisivanje i sl.

Jesu li muškarci ili žene te koje tijekom radnog vremena više troše na dopisivanje i koji je spol produktivniji?

Odgovore na ta pitanja dalo je istraživanje koje je proveo Hive, a zaključci su itekako zanimljivi.

Istraživači su ispitali oko 3000 muškaraca i žena koji rade na različitim radnim mjestima kako bi doznali kako izgledaju njihovi radni dani, koliko vremena troše na dopisivanje i sl. 

Rezultati analize podataka pokazali su da su, očekivano, žene te koje više vremena provode dopisujući se, ali tijekom radnog dana obave i više poslovnih zadataka nego muškarci koji manje vremena troše na dopisivanje s nekim. 

1/6

Žene šalju čak 20 posto više poruka online nego njihovi muški kolege, ali su produktivnije od njih za 10 posto.

Drugo istraživanje pokazalo je da će kolege dijeliti određene zadatke prema spolu, odnosno, žene će češće dijeliti posao sa svojim kolegicama, dok će muškarci dijeliti svoje obveze s muškim kolegama.

Pokazalo se i da muškarci češće rade vikendom nego žene. Žene na svom radnom mjestu dobivaju više zadataka nego muškarci i to u odnosu 54.1 prema 45.1 posto. 

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

 

Ključne riječi

Komentara 1

MU
mulag
06:44 30.11.2018.

žene vole komplicirat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije