Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan narcisa

Jeste li znali da svaka deseta žena u Hrvatskoj oboli od raka dojke?

Dan narcisa
Promo
21.03.2017.
u 11:11

Povodom Dana narcisa podsjećamo na važnost preventivnih UZV pregleda dojki

Danom narcisa, koji se ove godine obilježava u subotu, 25. ožujka, pokušava se ukazati kako je rak dojke najčešći tumor kod žena te koliko je važno redovito ići na preglede.

Cvjetovi narcisa simboliziraju nadu, buđenje i novi život. Danom narcisa, koji se ove godine obilježava u subotu, 25. ožujka, pokušava se ukazati kako je rak dojke najčešći tumor kod žena te koliko je važno redovito ići na preglede. U mnogim gradovima Hrvatske obilježava se humanitarnom prodajom narcisa, a novac je namijenjen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke te udrugama žena operiranih i liječenih od karcinoma dojke. Obilježavanju na zagrebačkom Cvjetnom trgu pridružit će se i GRAWE.

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli gotovo 2500 žena, a stopa smrtnosti u Hrvatskoj među najvišima je u Europi. Rak dojke najučestaliji je tumor u žena u Hrvatskoj i drugi najučestaliji tumor uopće. Prema podacima Hrvatske lige protiv raka u Hrvatskoj svaka 10. žena oboli, pri čemu je sve veći broj žena mlađe dobi.

Iako pregledi ne mogu spriječiti bolest, iznimno su važni za njeno pravovremeno otkrivanje. Redovitim preventivnim pregledima, kao što su ultrazvuk dojke i mamografija, ali i samopregled, bolest se može otkriti u dovoljno ranoj fazi u kojoj su izgledi za ozdravljenje veliki. Statistike pokazuju kako se više od 98 posto bolesnica s rakom dojke može izliječiti, ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju i ispravno liječi.

Ultrazvuk dojke spada u redovnu kontrolu sveobuhvatnog sistematskog pregleda kojeg se preporučuje obaviti barem jednom godišnje. Osobama koje u periodu od 25. ožujka do 25. travnja 2017. ugovore policu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja GRAWE VITAL, GRAWE daruje dodatni UZV pregled dojki. Dodatni UZV pregled moguće je dogovoriti i obaviti odmah po ugovaranju police (ukida se tzv. karenca).

Pokrenite drage žene u svom životu – majku, sestru, prijateljicu, ženu, kćer da učine nešto dobro za sebe i obave jedan preventivni ultrazvuk dojki. Razmislite – koga volite? A što činite po tom pitanju?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije