Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Danci imaju pomalo neobičan način odgoja djece, a od malih nogu ih osnažuju

Shutterstock
21.08.2019.
u 09:33

Danska je jedna od država u kojoj je život najbolji, a svoju djecu od malena uče važnim vrijednostima

Njihova djeca idu u vrtić, a tamo kolica stoje vani na svježem zraku, što je slučaj i kod ostavljanja djece ispred vrtića na hladnoći.

Foto: Shutterstock

Osim toga, djeca se uče nešto drugačijim vrijednostima. Važno im je da znaju koliko je važno obavljati zadatke, ali veliku ulogu daju i igri.

U školama ne postoje posebni programi za nadarenu djecu. Svi su jednaki, a oni koji su bolji pomažu onima koji su u zaostatku s gradivom. Najvažnije je druženje u školi i njihov društveni život, a to potvrđuje i činjenica da djeca uče čitati kada navrše osam ili devet godina, ne ranije.

Djeca se stalno igraju na ulici, a jedu zdravo. Ne postoji strah od neuspjeha, a važna je i empatija i poštovanje jednih prema drugima.

Kako se odjenuti na vrućinama:

Ključne riječi

Komentara 3

RM
ruzica_mario
11:53 21.08.2019.

na fotografiji vidimo crnog danca muhameda,kojeg roditelji uce kako da se aktivira u skoli..

ST
stefj
10:53 21.08.2019.

Hm da. I onda kada mi radimo s Dancima, na večeri poslije posla uglavnom svi raspravljaju o migrantima i šapću kada pričaju da ih slučajno netko ne čuje. I baš se žale na te vrtiće kako ne mogu upisati svoju djecu jer djeca migranata imaju prednost... A i ti vrtići, kod nas niti jedan takav ne bi dobio dozvolu za rad...

SA
samoborka
17:23 21.08.2019.

Kaj znaju ti Danci.. Hrvati odmah uce svoju djecu psovanju, cajkama i cuganju..i odmah ih ocelice za kulturni nivo pavijana na bausteli u Njemackoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije