Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Jeste li šopingholičari? Ovo su savjeti kako uštediti koju kunu u novčaniku

Foto: screenshot
19.02.2019.
u 06:29

Imajte uvijek u vidu koliko ste novaca ponijeli i koliko ste što platili.

Jeste li šopingholičar ili ste u onoj skupini koja na sam spomen kupnje zakoluta očima?

Ako ste među ovim prvima, onda zasigurno mislite kako, kada je riječ o šopingu, znate sve. Ipak, pročitajte ovo i ostavite pokoju kunu u svom novčaniku.

U šoping u štiklama

Naravno, zaisgurno su štikle zadnje što bi vam palo na pamet obući za šoping. Ali upravo zbog toga što su često neudobne i nepraktične za šoping, svoju ćete kupovinu svesti na minimum i nećete imati želju otkrivati baš svaki artikl u ponudi. Došli ste kupiti samo haljinu? To ćete "izdržati" u štiklama. 

Ostavite karticu doma

Ponesite u kupovinu sa sobom samo onoliko gotovine koliko si možete priuštiti. Mnogi će kupovati razne, nepotrebne stvari samo zato jer su prihvatljive cijene ili će ukupan iznos raspodijeliti na rate i otplaćivati svaki mjesec. Ako se ne želite dovesti u napast, ostavite kod kuće karticu i u šoping krenite s točno određenim iznosom novaca koji ste spremni potrošiti. 

Ne idite u šoping ljuti. Niti gladni

Mnogi će u šoping otići kako bi si kupili nešto i sami sebe razveselili. Nemojte! To je odličan način da previdite je li vam to što kupujete zaista i potrebno i u takvim situacijama mnogi su skloniji potrošiti više nego što su planirali. Kada se smirite i "dođete k sebi" uvidjet ćete da ste prekoračili svoj budžet i vjerojatno požaliti zbog impulzivne kupovine. 

Svakako i pojedite nešto prije odlaska u šoping jer zbog gladi ćete u košaricu stvaiti više artikala nego biste inače. 

Zbrajajte trošak

Imajte uvijek u vidu koliko ste novaca ponijeli i koliko ste što platili. Zbrajajte cijene artikala dok ste još na prodajnom mjestu kako vas nebi iznenadio iznos koji morate platiti na blagajni. 

Raspodjela prije odlaska na blagajnu

Prije nego stavite sve artikle na blagajnu, podijelite ih u dvije skupine, one koje su vam zaista potrebni i po koje ste došli te one koje ste usput "pokupili". Razmislite jesu li vam ovi "usputni" zaista i potrebni?

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

Ključne riječi

Komentara 1

IL
ilijan1a
06:51 19.02.2019.

Haha mislio sam plaćeni članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije