Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riješite se krvi i modrica

Jeste li sigurni da znate obrijati noge? 7 pogrešaka koje sigurno radite pritom...

Brijanje
Foto: YT/Screenshot
18.08.2016.
u 22:32

Recite zbogom uraslim dlakama i suhoj koži

Reader's Digest donosi nam 7 uobičajenih pogrešaka kada je u pitanju taj omraženi ženski (sve češće i muški) sport.

1. Brijete noge prebrzo...

...pogotovo kada imate nove oštrice. Važno je brijati noge u pravilnim, sporim povlačenjima oštrice, a posebnu pažnju posvetiti osjetljivim područjima koljena i gležnjeva.

2. Rijetko mijenjate britvice/oštrice

Dva su znaka koja govore - britvice su istrošene: zaštitni dio je potrgan, sama oštrica izgleda prljavo i pojavljuju se prve naznake hrđe. Hrđa je osobito opasna, a prljave brtvice često prenose bolesti i infekcije

3. Ne radite piling/hidratizaciju kože

Kožu koja je stalno izložena brijanju ili čupkanju osobito je suha i sklona infekcijama. Kako bi se stanice kože obnovile, preporučaju se pilinzi i hidratizirajuće kreme.

4. Počnete se brijati na početku tuširanje

Brijanje bi trebali ostaviti za sam kraj vaše rutine tijekom tuširanja. Zašto? Jer topla voda omekšava kožu i otvara čahure u kojima su smještene dlačice, olakšavajući pritom brijanje.

5. Koristite sapun

Sapun ne pruža dovoljnu barijeru između oštrice i kože, pa se tijekom takvog brijanja koža lako oštećuje. Preporučaju se kreme za brijanje.

6. Dijelite svoju britvicu

Najgore što možete napraviti jest dijeliti svoju britvicu. Svaka koža je drugačija. Dijeljenje pospješuje ne samo oštećenja kože, već je i najčešći uzrok infekcija.

7. Koristite britvicu sa samo jednom oštricom

Britvice djeluju ovako: prva oštrica je dizajnirana da podigne dlačicu, a svaka sljedeća je reže sve dublje i dublje u korijenu. Za najbolje moguće brijanje koristite britvicu sa 4 ili 5 oštrica.

>> 5 neobičnih bolova koje uzrokuje korištenje pametnog telefona

Ključne riječi

Komentara 1

JD
jdoranic
07:15 19.08.2016.

BRIJANJE nogu i ostaloga? Zaboga! kako nekulturno! Civilizirani ljudi se depiliraju (šećerom ili voskom)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije