Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro za zdravlje

Jeste li ikada prespavali noć s lukom u čarapama? Evo što možete očekivati

Shutterstock
21.11.2019.
u 09:23

Jeste li znali da luk može ukloniti i spriječiti neugodni miris nogu, a istodobno pročistiti krv?

S lukom na stopalima možete ublažiti simptome prehlade, gripe, groznice... Blogerica Jennifer Thompson kaže kako je spavala jednu noć s lukom u čarapama i riješila 90 posto simptoma alergije. I njen dečko isprobao je isto, pa su razmijenili iskustva. 

Thompson tvrdi da je osjetila djelovanje već nakon 20 minuta, u prsnom košu. Javilo se nešto kao žgaravica, a zatim je osjetila toplinu u glavi. Desetak minuta nakon toga počele su joj suziti oči kao da je upravo rezala luk, a njezin dečko osjetio je okus luka u ustima. Sve su to pokazatelji da se zaista nešto događa u organizmu i da su se različiti sastojci iz luka apsorbirali u organizam, tvrdi blogerica.

Ono što je nevjerojatno, tvrdi, jest to da se nakon jedne noći s lukom na stopalima riješila kašlja i kihanja od kojeg je, kaže, jedva dolazila do zraka taj dan. Iako je naumila ovo provoditi i ubuduće, nakon nekog vremena svojim čitateljima na blogu otkrila je da je to ponovila još samo jednom.

Ipak, tvrdi, simptomi alergije nisu se vratili. Luk je bogat spojevima koji sadrže sumpor, a koji pomažu da se tijelo oslobodi toksina, teških metala, posebice iz jetara. Sadrži snažne antioksidanse koji djeluju na kolesterol, sprečavaju krvne ugruške i simptome astme, kroničnog bronhitisa, pomaže u borbi protiv dijabetesa, ateroskleroze i infekcija, a sve se češće može čuti kako djeluje i antikancerogeno.

Kako održati idealnu težinu tijela i nakon 50. godine života?

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Bongozg
Bongozg
13:27 21.11.2019.

mislim da su radi luka spavali odvojeno, pa se konacno naspavali.. a onda i ozdravili

GI
Gips
21:22 21.11.2019.

A šta tek radi hemeroidima frende... samo ga se ne trpa u čarape u tom slučaju. A kad ujutro kreneš ispustit noćne vjetrove (da ne budem nepristojan) pa da vidiš tek onda kako suze oči...

AU
austrougarskigeneral
09:45 21.11.2019.

da mi smrdi krevet hihihi no way...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije