Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNATE LI?

Jednostavni trikovi za kuhanje hrane u mikrovalnoj pećnici!

shutterstock
30.12.2019.
u 09:56

Katkada nemamo vremena čekati da se hrana skuha ili voda zagrije, ali zato je tu mikrovalna pećnica

Kukuruz svi volimo jesti, ali ga ne volimo kuhati. Najlakše je staviti kukuruz u mikrovalnu i skuhati ga bez ikakvih poteškoća i nereda.

Bez mikrovalne ne bismo mogli omekšati sladoled. Samo ga stavite na 15 do 20 sekundi u mikrovalnu i bit će spreman za jelo. 

Ako ne volite pospremati i prati pa nemate čistih tavica, jaja se mogu ispeći i u mikrovalnoj. Jednostavno je pripremiti kajganu ili jaja na oko. 

Kada živite sami, nema baš potrebe za kuhanjem kompliciranih jela svaki dan. Jelo koje je brzo gotovo u mikrovalnoj jest pečeni krumpir koji možete napuniti sirom, šunkom, povrćem i sličnim, a gotov je za samo 5 minuta.

Nakon ručka slijedi desert koji također vrlo jednostavno možete napraviti u mikrovalnoj. U šalici umiješajte sastojke za neki biskvit, zagrijte minutu do dvije i spremni ste za slatko. 

Kako biste iskoristili voće do kraja, možete limune, naranče i druge citruse staviti u mikrovalnu na 15 do 25 sekundi i pustit će više sokova.

Možete skuhati i povrće. Umjesto da čekate da voda zakuha, samo ga stavite u mikrovalnu. A isto tako možete i rižu skuhati na brzinu.

Nakon pripreme hrane mikrovalna može ostati prljava. No to se lako rješava – samo uzmite malo limuna i vode i mrlje će nestati začas, piše Refinery29.

Malo slatkog svima će prijati:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije