Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Morate probati

Jednostavni i brzi recept za cimet rolice koje će ublažiti želju za slatkim u karanteni

Bread Ahead
13.04.2020.
u 07:00

Ove cimet rolice usrećit će vas i vašu obitelj u izolaciji.

Ako su vaše društvene mreže preplavili recepti jela koje ljudi rade u izolaciji, vrijeme je da se i vi pridružite. Bread Ahead pekara svakog dana za Metro.co.uk donosi novi recept, a nakon bagel peciva, danas su na redu cimet rolice!

Sastojci:
50g raženog brašna
450g bijelog brašna 
300ml punomasnog mlijeka
80g šećera u prahu
10g svježeg kvasca
10g morske soli
100g maslaca
1 žličica cimeta
1 jaje

Za punjenje:
180g omekšalog neslanog maslaca
225g tamnosmeđeg šećera
75g bijelog šećera
20g cimeta

Cijeli recept pogledajte u videu:

Priprema:
Sve sastojke za tijesto stavite u jednu zdjelu, osim maslaca. Dobiveno tijesto razvaljajte rukama pet minuta. Dodajte maslac polagano u tijesto i nastavite valjati dok se ne umijesi. Još pet minuta valjajte tijesto dok ne bude glatko i elastično. Vratite ga u zdjelu i ostavite u hladnjaku oko 1 sat. 

Za punjenje usitnite maslac, dodajte šećer i cimet u sve miješajte. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga na podlozi koju ste prethodno posuli brašnom. Izvaljajte ga u pravokutnik 50x40 centimetara i dodajte punjenje. Rubove namočite malo vodom, zarolajte tijesto. Svoju cimet rolu izrežite na 12 manjih debljine 5 centimetara. Posložite ih na papir za pečenje i stisnite da budu otprilike 4 centimetra debljine. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje jedan sat dok se ne dignu. 

Zagrijte pećnicu na 200° i pecite ih 15 minuta, a zatim okrenite protvan na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Komentara 1

Avatar PatriciaOC89
PatriciaOC89
15:17 13.04.2020.

Sandra, 30. w︆︅w︆︅­­w︆︅.︆︅­­Ki︆︅s︆︅­­s︆︅T­­o︆︅k︆︅­­.︆︅c︆︅o︆︅m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije