Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za ljepše cvijeće

Jednostavan trik spasite uvenule biljke: Trebaju vam samo voda i kora banane

shutterstock
26.07.2020.
u 07:00

Svakih nekoliko tjedana zalijte biljke ovom smjesom i bit će zelene i pune života.

Biljke su odličan ukras u svakoj kući, ali su zaslužne i za čist zrak, ali imaju i mnoge pozitivne posljedice na naše raspoloženje. No njima je potrebna stalna briga, a mnogima se dogodilo da su zaboravili na biljke te su počele venuti. Jedna majka podijelila je kako možete spasiti biljke samo uz malo vode i koru banane, prenosi Daily Mail.

Majka iz Australije na društvenim mrežama poznata kao The Pantry Mama na svom Facebook profilu podijelila je kako je kora banane odličan spas za uvenule biljke. Sve što trebate napraviti je u jednu staklenku s vodom staviti koru banane, dobro zatvoriti i ostaviti da stoji 24 sata.

- Vodu dodajte biljkama, a kora kasnije može ići u kompost. Moje biljke su zelene i pune života zbog toga - napisala je u svojoj objavi.

Foto: Daniel Pavlić

Razlog zbog kojeg trik djeluje je taj što banana djeluje kao prirodno gnojivo za biljke, posebno ruže. One su prepune minerala, kalija, fosfora i kalcij te imaju mnoštvo blagodati za biljke. Pomažu kod poboljšanja opće životne snage i života, izgradnje otpornosti na štetočine i bolesti te pri oprašivanju. Fosfor u banani također pomaže u dobrom rastu korijena i izdanaka.

Što se tiče toga koliko često trebate koristiti ovaj prirodni pomagač, ova majka savjetuje svakih nekoliko tjedana. Jednostavno svaki put kada netko pojede bananu, koru stavite u vodu te iskoristite za biljku kojoj je najviše potrebno.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao veliku raspravu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije