Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne može lakše

Jednostavan trik koji će spriječiti muhe da ulaze u vaš dom

Muha
Thinkstock
30.05.2017.
u 09:30

Muhe slijeću na razne prljave površine poput izmeta, pokvarene hrane, smeća i sl.

Muhe "zujalice" koje lete u krug iznad naših glava mogu biti vrlo iritantne. Osim toga, njihovo prisustvo u našem domu može biti i prijetnja zdravlju s obzirom na to da muha može nositi oko milijun bakterija na svojim nožicama prekrivenim sićušnim dlakama.

Muhe slijeću na razne prljave površine poput izmeta, pokvarene hrane, smeća i sl.

Upravo stoga važno je tjerati muhe s hrane i izbjegavati jesti taj komadić namirnice na koju je sletjela. Iako može zvučati drastično, imajte na umu da muha može prenijeti opasne bakterije, poput uzročnika tifusa, proljeva, kolere...

Vrećica s vodom

Jedan od najjednostavnijih i po mnogima najučinkovitiji način da spriječite da u vaš dom ulete muhe jest da napunite običnu prozirnu vrećicu s čistom vodom. Napunite je do pola i zavežite čvrsto. Objesite je pred vrata ili prozore koje držite otvorene, a bez zaštitne mrežice kako biste spriječili muhe da ulete kroz te otvore u vaš dom. 

Zbog njihove strukture očiju, bistrih vrećica ispunjenih vodom, muhama to nalikuje na paukovu mrežu pa ne dolaze blizu. Tvrdi se i da vrećica s vodom dezorijentira muhe i stvara im neku neobjašnjivu iluziju koja ih drži podalje. Bilo kako bilo, važno je da djeluje..

Komentara 20

ST
strsljen2013
13:39 30.05.2017.

Ja sam na kraju završio s protuavionskom baterijom "flakova". Sada više ni muhe, ni ptice, ni avioni, ništa ne prelijeće kuću.

TO
tomislav10
14:34 30.05.2017.

A vrećice koje vise s prozora sjajno izgledaju, sigurno bolje o mrežica...

AS
Astra
11:44 30.05.2017.

Dokazano (znanstveno) da to ne djeluje - evo i dokaza http://mythresults.com/bug-special

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije