Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljiva metoda

Jednostavan način kako da prekinete svađu s partnerom, a krije se u par riječi!

Shutterstock
02.11.2019.
u 23:02

Jednostavnom rečenicom smirit će se strasti u svađi s partnerom, a važno je samo pokazati razumijevanje

Partneri koji se svađaju često ne znaju koji je povod njihove svađe, ali jednostavno znaju da žele što prije završiti s prepirkom. Stručnjaci za veze su otkrili kako to postići. Partneru treba pokazati kako ste na istoj strani, odnosno kako ste u istom timu, a samim time će i svađa promijeniti smjer. 

Foto: screenshot/facebook

"Kada kažete da ste na istoj strani dajete mu do znanja da niste neprijatelji, a on se onda fokusira na slušanje, kompromis i traženje rješenja problema umjesto da se nastavi svađati", rekla je stručnjakinja za veze Ashley Innes. Na ovaj način će svađa prije završiti, a partner će razumijeti i drugu stranu. Jednostavnom rečenicom svađa će se prekinuti makar na 10 ili 15 sekundi, a taj je period dovoljan da se smire otkucaji srca i da nastavite normalno funkcionirati. 

Druga stručnjakinja i bračna terapeutkinja Jennifer Chappell Marsh kaže kako se obični razgovori često pretvore u svađu zbog načina komunikacije. Kod fraze "na istoj smo strani", smanjuju se tenzije i želja za pobjedom u svađi, a problem se dalje rješava mirnim putem, piše Huffington Post. 

Još jedna terapeutkinja Winifred Reilly rekla je: "Dobro je znati da kada jedna osoba u svađi pobijedi, a druga izgubi, da zapravo obje gube." 

Iako su svađe nekada dobre u vezi, važno je znati granicu kada je dobro stati kako ne bi nastali novi problemi. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Ključne riječi

Komentara 2

MM
Marljivi mrav
04:53 03.11.2019.

Možeš jednostavno i odustat od svega.

NE
nešperlin
08:53 03.11.2019.

A da jedan odšuti? Pa će drugi se ispuhati i zašutjeti. Ili uzeti usisicvači počistiti stan,s bukom se teško svađati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije