Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatna priča

Jednojajčane blizanke razdvojili su kao bebe, a one su se 36 godina nakon ponovno spojile

ABC/GoodMorningAmerica
22.04.2021.
u 10:30

11-godišnja je kćerka jedne sestre napravila DNA test da dozna više o obitelji svoje posvojene mame, a u isto je vrijeme DNA test radila i druga sestra, njena teta...

Jednojajčane blizanke Molly Sinert i Emily Bushnell rođene su u Južnoj Koreji, a s nekoliko navršenih mjeseci sestre su razdvojene i ubrzo obje posvojene u dvije različite obitelji - pa su obje većinu života provele ne znajući da ova druga postoji...

I Emily i Molly su posvojene u SAD-u, no jedna je sestra završila u sunčanoj Floridi, a druga na Istočnoj obali SAD-a, u Pennsylvaniji. I nastavile bi živjeti ne znajući jedna za drugu, udaljene 1.500 kilometara, da Emilyna 11-godišnja kćerka Isabel nije odlučila doznati više o svojoj obitelji s majčine strane.

- Oduvijek znam da je mama posvojena pa sam odlučila napraviti DNA test i doznati imam li rođaka s njene strane - ispričala je djevojčica za Good Morning America.

Foto: ABC/GoodMorningAmerica

Otprilike u isto vrijeme i s istim pitanjima na drugom je kraju zemlje DNA test odlučila napraviti i njena teta Molly, a rezultate su obje dobile početkom ove godine.

- Test mi je pokazao da imam bliske rođake, pa sam preko povezane aplikacije mogla doznati o kome je riječ - priča Molly, kojoj su rezultati testa pokazali da s nekim dijeli 49,96 posto svog DNA, a ispod je pisalo 'Pretpostavljamo da vam je to kćerka!'.

Severina osvanula na naslovnici knjige: 'Ovo mi je najljepši poklon za rođendan, poslije crteža mog sina!'

1/6

To je, naravno, zbunilo ženu koja nikad u životu nije bila ni trudna, no brzo je shvatila da ju je aplikacija sigurno povezala s djetetom njenog brata blizanca ili sestre blizanke.

A dok je jedna sestra tragala za odgovorima, druga je također doznala da postoji netko s kim dijeli 99.9 posto svog DNA. I u trenu joj se, kaže, ispunila 'praznina u srcu'  koju je oduvijek osjećala. 

Foto: ABC/GoodMorningAmerica

- Iako me usvojila krasna obitelj koja me voli, nikad se nisam osjećala skroz povezana s njima i uvijek mi je nešto nedostajalo, no nisam znala što - rekla je Emily za Metro, a spoznaja da u blizini ima identičnu sestru 'sjela je', kaže, baš na mjesto...

Sestre su brzo online uspostavile kontakt, no odlučile su da će samo izmjenjivati poruke, umjesto da pričaju preko video poziva - jer su htjele da prvi put jedna u drugu pogledaju uživo.

Inače, obje su sestre posvojile židovske obitelji iz SAD-a, a brzo su shvatile da ih vežu i mnoge druge sličnosti: obje su tako odrastale uz mačke, cijeli su život nosile sličnu odjeću i frizuru, a na maturalnim su zabavama izgledale gotovo isto - imale su jako slične frizure i maturalne haljine te nakit...

- Ovo mi je najsretniji trenutak u životu - rekla je Emily kroz suze kad se napokon našla sa sestrom. Dodala je i 'kako joj je žao što su čak 36 godina bile razdvojene, no istovremeno je i zahvalna što je doživjela da jedna drugu ovako pronađu...'

Pogledajte kako izgledaju najbolje znanstvene fotografije 2020. godine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije