Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena spola

Jednojajčane blizanke (20) su operacijom spola postali blizanci: 'Ovo iskustvo nas je samo zbližilo'

Instagram/kaseyopilla
12.07.2019.
u 15:32

Kasey i Shea Opilla su već sa 11 godina znali da žele biti muškarci

Jednojajčane blizanke iz Kalifornije uvijek su sve radile zajedno pa je i promjena spola bila ideja koju su zajednički ostvarile u razmaku od dvije godije. Već s početkom puberteta sada blizanci znali su da ne žele biti žene i da ne žele imati grudi i menstruaciju. 

Kasey radi u restoranu, a na jesen kreće studirati psihologiju, dok Shea studira kineziologiju. Nezadovljni su svojim tijelom bili od samoga početka i znali su da su drugačiji. Nakon što su pogledali niz videa i dokumentarnih filmova shvatili su da žele promijeniti spol. 

Foto: Instagram/kaseyopilla

Kasey je prvi puta o tome progovorio na glas 2015. godine. "Duboko u sebi sam uvijek znao tko sam, ali nisam znao kako da kažem svima. Prvo sam priznao Shei i znao sam da će i on jednoga dana priznati da je transrodna osoba, ali nije bio još spreman.", rekao je Kasey za The Mirror. Godinu kasnije počeo je svoju fizičku transformaciju, uzimanje hormona i uklanjanje grudi. 

S vremenom je i Shea osjećao da se želi promijeniti. "Divio sam se svom bratu, stvarno je bio hrabar. Bio sam ljubomoran na njega, ali istovremeno nisam bio još spreman", rekao je Shea i nekoliko mjeseci kasnije i sam se ipak odlučio na operaciju. 

Foto: Instagram/kaseyopilla

Braća kažu kako ih je cijelo iskustvo samo još više zbližilo i kako se sad osjećaju jače i bolje nego prije. Žele i druge ohrabiti na isto i žele da se o ovome razgovara. "Za sve one koji su možda transrodni i koji se pitaju je li moguće da će dobiti podršku i ljubav od svoje obitelji, kažem im da je apsolutno moguće", za kraj je dodao Shea koji sada ima i djevojku. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
20:28 12.07.2019.

Jos jedna moderna bolestina; ukoliko im to kazes u lice automatski si diskriminatoran....

JA
jah
23:36 23.09.2019.

budale će uvijek osuđivati nešto što ne razumiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije