Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro je znati

Jedna od najprljavijih stvari u kuhinji je otvarač konzervi: Ovom metodom očistite ga od svih bakterija

Shuttershock
03.01.2021.
u 07:00

Nakon upotrebe, otvarač za konzerve operite vrućom vodom i deterdžentom i dobro ga osušite kako biste spriječili nastanak hrđe

Sjećate li se uopće kad ste zadnji put očistili otvarač za konzerve? Prema studiji Sveučilišta Rochester, otvarač konzervi ili limenki jedan je od najprljavijih predmeta u kuhinji a na njemu se, posebno s unutarnje strane 'kotačića', mogu naći i bakterije poput salmonele i E. coli. 

Evo kako ga možete temeljito očistiti, da izgleda sjajno i novo i da nije opasan po zdravlje.

Trebate:

- deterdžent za pranje posuđa
- izbjeljivač
- papirnate kuhinjske ručnike 
- mast ili biljno ulje

Nakon svake upotrebe, otvarač za konzerve operite vrućom vodom i deterdžentom. Dobro ga osušite kako biste spriječili nastanak hrđe i pustite da odstoji s otvorenim ručkama kako bi se kotačići potpuno osušiti na zraku, prije nego što ga vratite u ladicu.

Za dubinsko čišćenje i dezinfekciju otvarača preskočite sapun. Počnite s brisanjem njegovih kotačića sa kuhinjskim papirnatim ručnicima, pa okrenite ručku da s kotačića ispadnu eventualni ostaci hrane i prljavštine.

Dino iz 'Lud, zbunjen, normalan' ganuo pratitelje, nudi smještaj četveročlanoj obitelji

1/4

U litru vode izlijte jednu žlicu izbjeljivača. S tom tekućinom ga poprskajte ili izlijte malo tekućine na vatu i prebrišite, posebno kotačiće. Ostavite ga da neko vrijeme odstoji sa sredstvom, kako bi se omekšala zaglavljena hrana. Onda još jednom isperite pod vodom i dobro obrišite.

Kad se otvarač osuši, zupčanike i kotačiće prebrišite sa vatom na koju ste stavili malo masti ili biljnog ulja, kako bi ste spriječili hrđanje.

Zagrepčanin snimio trenutak potresa u svome stanu

Zagrepčanin snimio trenutak potresa u svome stanu

Zagrepčanin snimio trenutak potresa u svome stanu

Objavljuje Večernji list u Utorak, 29. prosinca 2020.

Komentara 3

ML
Mladjan
07:36 03.01.2021.

Ne može biti otvara otrovniji, od hrane u konzervi.

MO
montello
19:01 03.01.2021.

dobro očistiti

Avatar EtTore
EtTore
13:27 03.01.2021.

To pocela sezona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije