Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrata spačvanskog bazena

Jedinstvena oaza u šumi

OTOČKA RAZVOJNA AGENCIJA
02.11.2020.
u 13:31

Vrhunska destinacija na istoku Hrvatske - Virovi zbog podzemnih voda nikada nisu presušili

Virovi na području Grada Otoka dio su ekološke mreže Natura 2000 zemalja članica Europske unije. S osamnaest kilometara duljine i  šezdesetak metara širine obuhvaćaju dio istoimene rječice, kreirajući tipični slavonski krajobraz. Ova jedinstvena oaza u spačvanskoj šumi bogata biljnim i životinjskim vrstama zahvaljujući podzemnim vodama nikad nije presušila. U proljeće sljedeće godine ovdje se otvara Bioekološki edukacijski centar Virovi u sklopu projekta Vrata spačvanskog bazena.  

Radovi su pri kraju no ljubitelji prirode već sada mogu uživati u  tri kilometra dugoj šetnici koja se proteže kroz šumu i uz obalu. Staze su uređene i označene, tu su i sjenice gdje se može sjesti i odmoriti kao i uređeno arheološko nalazište.

Foto: OTOČKA RAZVOJNA AGENCIJA

- Na području Grada Otoka jedinstvena je prirodna baština koja je do sada posjetiteljski i gospodarski u potpunosti bila nevalorizirana, a koja predstavlja značajan potencijal održivog gospodarskog korištenja. S ovim  ulaganjem naše će se  područje profilirati kao vrhunska destinacija eko turizma, jedne od najbrže rastućih turističkih niša - kaže ravnateljica Otočke razvoje agencije Marija Čolaković.

Čolaković ističe kako će središnji dio projekta biti Bioekološki edukacijski centar koji će sadržavati multimedijalnu dvoranu, smještaj sa 60 ležajeva, ali i wellness prostor sa saunama i prostorima za masažu. U ponudi je i solarni brod kapaciteta 50 mjesta, kajaci i kanui, bicikli za vožnju Spačvanskom šumom, najvećom cjelovitom šumom hrasta lužnjaka u Europi. Predviđene su i promatračnice za promatranje životinja, a iduće godine u planu je i početak izgradnje bazena.

Foto: OTOČKA RAZVOJNA AGENCIJA

- Ovaj projekt nova je velika prilika za Otok i okolna naselja, a njime objedinjujemo vrhunske sadržaje na prekrasnim Virovima s aktivnostima u prirodi koje uključuju i razgledavanje prekrasnih šuma spačvanskog bazena- zaključuje Čolaković.
Kad ste već u ovom kraju, ne propustite šetnju Otokom, gradićem poznatim po izvrsnim kulenima i svakako posjetite Suvaru, jedinstveni mlin na konjski pogon s najvećim drvenim zupčanikom na svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije