Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednite

Jedete 's nogu'? Više je razloga zašto to ne biste trebali raditi

Obitelj za stolom
Thinkstock
10.12.2018.
u 09:20

Sjedenje za stolom i objedovanje ne bi trebalo biti rezervirano samo za nedjeljni ručak, to bi trebala biti naša svakidašnjica

Užurbani način života često nas navede da pojedemo nešto "s nogu" dok jurimo kroz grad, čekamo javni prijevoz ili prijatelja, na poslu između radnih zadataka...

I dok nam se može činiti kako smo "ubili dvije muhe jednim udarcem", nismo ni svjesni koliko time štetimo sebi. Sjedenje za stolom i objedovanje ne bi trebalo biti rezervirano samo za nedjeljni ručak, to bi trebala biti naša svakidašnjica. Stručnjaci tvrde da postoji više razloga za to. Evo koji su...

Brža probava

Kada sjednete i jedete, zapravo prakticirajte oblik joge. Naginjanje naprijed i istezanje nogu potiče rad abdominalnih mišića kako bi se izlučili probavni sokovi, a to ubrzava probavu.

Pogledajte i galeriju Ovo su namirnice koje ne biste trebali podgrijavati

Obitelj za stolom
1/7

Kontrola količine hrane

Kada sjedite i jedete, pojest ćete manje količine hrane, pokazala su istraživanja. Oni koji jedu s nogu češće misle o drugim stvarima i pri tome se ne obaziru na osjećaj sitosti. Vjerojatnije je da ćete bolje kontrolirati količinu hrane koju konzumirate ako sjedite za stolom i jedete. 

Zdravije za kralježnicu

Kada stojite i jedete, naginjete se glavom i ramenima naprijed kako biste hranu prinijeli ustima, a to nije zdravo za kralježnicu. Ako sjedite, položaj vaše kralježnice bit će uspravniji, što dugoročno itekako ima utjecaja na zdravlje. 

Bolja cirkulacija

Kada sjedimo, naše tijelo je opuštenije, a samim time bolji je protok krvi kroz organizam, a to utječe i na zdravlje srca. 

Pogledajte i video Simptomi koji će vam otkriti imate li problema sa srcem

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije