Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obilja hrane

Jedete da se ne baci? Evo koliko možete čuvati ostatke blagdanske hrane

purica s mlincima
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
29.12.2016.
u 14:03

Ako su vam ostali viška morski plodovi, očistite ih i "meso" možete također zamrznuti i upotrijebiti unutar tri mjeseca

Božić je iza nas, ali vama je ostalo još poprilično hrane? Niste jedini, pečenje, francuska salata, kolači tek su neka od jela koje nakon Božića jedemo još danima "da se ne baci". 

Ali neke namirnice možete i zamrznuti za neko buduće vrijeme. S pečenja skinite kosti i meso zamrznite. Na ovaj način možete ga čuvati i do tri mjeseca. Na isti način možete spremiti i šunku.

Ako su vam ostali viška morski plodovi, očistite ih i "meso" možete također zamrznuti i upotrijebiti unutar tri mjeseca. 

Kolače spremite u hermetički zatvorenu posudu kako bi sačuvali vlažnost slastice i zamrznite ako mislite da se neće pojesti prije nego se pokvare i izgube svježinu. Upotrijebite ih u roku od tri mjeseca, a  suhi, poput vanilin-kiflica ili medenjaka, mogu stajati i nekoliko mjeseci dulje.

U zamrzivač mogu i mekani sirevi. Samo ih svakako prije omotajte masnim papirom, a tvrde u prozirnu foliju, ali ih također čuvajte u hermetičkoj posudi. 

Francusku salatu možete čuvati u hladnjaku 3-4 dana, imajte na umu da će se nakon toga brzo pokvariti zbog kvarljivih sastojaka. 

>>Danas su stolovi puni hrane: Evo što se prije u Hrvatskoj pripremalo za Božić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije