Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlična vijest

Jedenje sirovog češnjaka dva puta tjedno sprječava rak pluća

češnjak
PIXSELL
07.08.2013.
u 09:20

Znanstvenici upozoravaju da isto ne djeluju kuhani ili pečeni češnjak, pa predlažu jedenje sirovog povrća

Sirov češnjak samo dva puta tjedno na jelovniku može vas riješiti mnogih bolesti jer njegovi sastojci učinkovito sprječavaju upalne procese u stanicama, međutim najnovije istraživanje pokazalo je da češnjak ima i antikancerogeno djelovanje.

Studija kineskog Jiangsu Centra za kontrolu bolesti provela je istraživanje na više od 5000 ljudi od kojih 1424 ima dijagnozu raka pluća. Otkriveno je da jedenje češnjaka može prepoloviti rizik za dobivanje raka pluća.

Ono što posebno veseli je da prevencija raka češnjakom djeluje čak i kod pušača. Ipak, znanstvenici upozoravaju da isto ne djeluju kuhani ili pečeni češnjak, pa predlažu jedenje sirovog češnjaka koji ima snažna antioksidativna svojstva, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije