Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hot, hot

Jedan muškarčev dodir dovoljan je da ženi podigne temperaturu

par
arhivska fotografija
30.05.2012.
u 15:32

Novo istraživanje pokazalo je da žene reagiraju na dodir i porastom tjelesne temperature, a pogotovo ako je riječ o muškarčevu dodiru...

 

Žene vole dodire, a čak i bezazleni fizički kontakt može rezultirati porastom tjelesne temperature, pogotovo ako ih dodiruje muškarac, zaključili su znanstvenici. Kad im se dodiruju obrazi i dekolte, ženama tjelesna temperatura raste brže nego kad im se diraju dlanovi i ruke.

– Kada je žene dodiruje muškarac, ženama raste tjelesna temperatura – rekla je Amanda Hahn, voditeljica studije sa sveučilišta St. Andrews.

Muškarci i žene koji su sudjelovali u istraživanju dodirivali su ispitanice po dlanovima, rukama, prsima ili licu. I dok im je takav dodir žene podigao temperaturu za 0,1 Celzijev stupanj, kada je to učinio muški ispitivač, toplinskom kamerom zabilježen je prosječan porast temperature kože za 0,3 Celzijeva stupnja.

– Otkrili smo da dodir podiže temperaturu lica čak i kad je sporedan dio laboratorijskog postupka – kazala je Hahn. Znanstvenici tvrde da nisu manipulirali osjećajima ispitanica, nego da je promjena temperature bila nesvjesna reakcija, prenosi Livescience.

Prethodna su istraživanja pokazala da tijelo reagira na seksualno uzbuđenje porastom temperature, a strah i stres također podižu temperaturu lica. Kod odraslih stres prouzročen mentalnim zadacima može podići tjelesnu temperaturu oko očiju i čela.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar flegmatik
flegmatik
19:00 30.05.2012.

Govori mi zena da se njoj dize temperatura od mene i kad je ne diram :-D

BI
bigred1
21:13 30.05.2012.

gospođa amanda,ako je njemačkog podrijetla,ima macho prezime. naime HAHN na njemačkom znači penis.

KR
krilnik2
23:07 30.05.2012.

bigred1 je napisao/la: HAHN na njemačkom znači penis. /***************************/ Hahna njemackom jeziku znaci: pijetao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije