Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Je li stvarno voda s limunovim sokom dobra za mršavljenje?

Shutterstock
02.09.2019.
u 06:54

Neki vjeruju kako ovaj napitak pomaže u borbi protiv viška kilograma, a evo prave istine

Mnogi svoje jutro počinju ispijanjem vode s dodatkom soka ovog vitaminima bogatog voća, a neki to piju u toploj varijanti. Ipak, stručnjaci su otkrili kako ovo baš i nema neke koristi. 

Foto: Shutterstock

“Voda s limunom ili bilo kakva voda odlična je za hidraciju, što utječe dobro i na kožu, a limun je dobar jer dodaje tijelu vitamin C koji je ujedno i antioksidans. Mnogi ljudi piju toplu vodu s limunom jer tvrde kako im to ubrzava probavu. Ovo je točno, ali isto vrijedi za bilo koji drugi topli napitak, ne samo za ovaj”, rekao je doktor Frances Largeman-Roth. 

Osim unosa vitamina C, ovaj napitak neće pridonijeti ničemu drugom. Nećete od njega smršavjeti, a ništa se posebno neće dogoditi.

Pogledajte kako se odjenuti na razgovor za posao:

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Psychlist
Psychlist
10:13 02.09.2019.

Najbolja dijeta je smanjeni unos kalorija, jer je naše tijelo očigledno istrenirano milenijima gladovanja I lose ishrane pa ga je teško buckurisima zavarati da ne ekstrahira nutrijente i energiju iz hrane koju unosimo.

MR
MrGrickle
11:40 02.09.2019.

Unosom limunovog soka u tijelu se stvaraju citrati koji su važni za acidobazičnu ravnotežu organizma te u mokraćnom sustavu sprječavaju nastanak kamenaca. Sve prirodne (sirove) voćne sokove pa tako i limunadu najbolje je piti hladne na prazan želudac.

Avatar Melankolija
Melankolija
09:03 02.09.2019.

Ni ja nisam primjetio da voda i limun imaju nekakav pozitivan uticaj na tjelo. Pojedes jednu jabuku, malo salate i imas dovoljno C - vitamina, ako je to u pitanju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije