Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 202
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Je li seks s bivšima ipak dobra ideja? Čini se da je, ali postoji jedno pravilo...

Veza
Foto: shutterstock
1/7
26.10.2018.
u 19:56

Pokazalo se kako seks s osobom za koju znate da nećete dalje imati više ništa, ne stvara negativne osjećaje, već baš suprotno

Razmišljali ste o seksu s bivšima, pa odustali od te ideje pa opet o njoj razmišljali ? Ili ste se čak upustili u tu avanturu pa kasnije požalili?

Nemojte žaliti, znanstvenici poručuju kako u tome zapravo nema ništa loše. Koje opravdanje nalaze? Istraživanje koje je obuhvatilo dvije studije, pokazalo je kako je seks s bivšim partnerom izaziva pozitivne emocije i pomaže da brže prebrodite prekid i krenete dalje. 

Jedna studija obuhvatila je 113 osoba koje su imale seksualni odnos s bivšim partnerom ili partnericom u posljednjih mjesec dana, a druga studija analizirala je osjećaje i emocije 459 osoba nakon odnosa s bivšim partnerima. 

Pokazalo se kako seks s osobom za koju znate da nećete dalje imati više ništa, ne stvara negativne osjećaje, već baš suprotno. Na dan kada su se bivši partneri spetljali nanovo, istraživanje je pokazalo da su se osjećali odlično i da su ostali u tom dobrom raspoloženju i idući dan. 

Ipak, treba imati u vidu da su ovi pozitivni osjećaji prisutni ako ste se upustili u "oproštajni" seks s bivšim partnerom u zadnjih mjesec dana nakon prekida veze. Ako vam je ta ideja pala na pamet nakon više od mjesec dana ili dulje, učinak neće biti isti, barem ne onaj emocionalni.

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu  Archives of Sexual Behaviour. 

Hrvati sve više povećavaju penis bez odlaska pod nož, a u ovoj klinici otkrivaju sve o zahvatu

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

TH
than
21:09 26.10.2018.

Znanstvenici to poručuju ?!?! Taj pojam 'znanstvenik' se srozao do neslućenih razmjera.

ME
Menjik
21:49 26.10.2018.

bravo Lindica

DO
Doom
22:42 26.10.2018.

Mislim Linda kakav je to clank? Ja bi trebao biti kao informiran ili sta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije